En l’ovari poden aparèixer múltiples lesions tumorals. La majoria d’elles són benignes, però alguna pot correspondre a una lesió maligna o càncer d’ovari. A fi d’oferir un tractament precoç, és important detectar quines d’aquestes lesions poden correspondre a un càncer.
TROBA TOTS ELS DETALLS SOBRE LA CIRURGIA A EL MEU QUIRÒFAN
En l’ovari poden aparèixer múltiples lesions tumorals. La majoria d’elles són benignes, però alguna pot correspondre a una lesió maligna o càncer d’ovari. A fi d’oferir un tractament precoç, és important detectar quines d’aquestes lesions poden correspondre a un càncer. Per aconseguir-ho, es fa un estudi mitjançant proves d’imatge i marcadors tumorals en sang. Les lesions que finalment són sospitoses, cal extirpar-les senceres perquè no és aconsellable “biopsiar-les” o “trencar-les”. Una vegada extirpada, la lesió s’analitza i n’obtenim el diagnòstic definitiu.
L’extirpació completa d’un tumor ovàric d’alt risc generalment implica treure l’ovari afectat i la trompa, és a dir, una annexectomia completa.
En cas de diagnòstic de benignitat, el tractament quirúrgic realitzat és suficient. En cas de malignitat, entraria en protocol d’estudi i tractament de càncer d’ovari.
L’objectiu principal de la cirurgia és extirpar (treure) la tumoració totalment. El procediment indicat és l’annexectomia completa unilateral, és a dir, extreure l’ovari afectat i la trompa del mateix costat.
En funció de l'edat, se li proposarà una annexectomia bilateral: en dones en edat de menopausa quan l’ovari ja no té activitat la indicació habitual és extirpar ambdós ovaris i trompes.
TROBA TOTS ELS DETALLS SOBRE LA CIRURGIA A EL MEU QUIRÒFAN
Servei de Ginecologia