30 gener 2023

Un treball de l'Hospital Universitari de Bellvitge, l'Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), la Universitat de Barcelona i CIBERSAM observa que aquells nens i nenes que presenten una mida major en dues estructures de l'escorça prefrontal responen millor a la teràpia cognitiu conductual.

Poder predir quins pacients es poden beneficiar de la teràpia evitaria costosos processos d'assaig error i permetria corregir aquells factors responsables del fracàs de la teràpia.

27 gener 2023

Experts en innovació i clínics membres de les diferents Comissions d’Innovació Local (CIL) dels dispositius de la Gerència Territorial Metropolitana Sud (GTMS) de l’Institut Català de la Salut han visitat la seu de Tech Barcelona, associació sense ànim de lucre. Recentment, ambdues institucions han signat un conveni de col·laboració que vol promoure la innovació tecnològica en l’àmbit de la salut.

27 gener 2023

Per primera vegada l’HUB ha liderat també la donació de teixits a Catalunya

A més, s’ha situat com a segon centre en trasplantament cardíac en asistòlia controlada de l’Estat, amb un total de 7 intervencions

26 gener 2023

L'assaig clínic ha avaluat la seguretat i l'eficàcia de dosis altes d'un fàrmac, Icatibant, per tractar pacients amb pneumònia hipòxica per SARS-COV-2. Els resultats de l'administració d'aquest fàrmac, afegit al tractament habitual, han estat molt positius, tant en la millora clínica dels pacients com en la mortalitat, la durada de l'hospitalització i els dies de requeriment d'oxigen. Aquests resultats han estat recollits en un article científic que ha publicat la prestigiosa revista Clinical Infectious Disease.

25 gener 2023

El grup internacional de científics que han descobert els amplis beneficis de la dapagliflozina en el tractament de la insuficiència cardíaca, entre els quals hi ha el Dr. Josep Comín, cap del Servei de Cardiologia de l’Hospital de Bellvitge i del Grup de Recerca BIO-Heart en Malalties Cardiovasculars de l’IDIBELL, ha publicat nous resultats desglossats d’aquesta investigació a les importants revistes científiques Nature Medicine i Journal of the American College of Cardiology (JACC).

20 gener 2023

El Servei de Neurocirurgia de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) ha estat designat com a Centre de Referència per a rotacions de joves neurocirurgians de les societats membre de la Federació Llatinoamericana de Neurocirurgia (FLANC). La certificació arriba poc després de l’acreditació com a centre europeu de formació d’excel·lència.