Cirurgia de prolapse genital: què cal saber

El prolapse genital és el descens o sortida dels òrgans que estan dins de la pelvis (bufeta, úter, intestí prim, recte) a través de la vagina

DESCOBREIX TOTS ELS DETALLS SOBRE LA CIRURGIA VIA VAGINAL A EL MEU QUIRÒFAN

 

DESCOBREIX TOTS ELS DETALLS SOBRE LA CIRURGIA VIA ROBÒTICA A EL MEU QUIRÒFAN

El prolapse genital és el descens o sortida dels òrgans que estan dins de la pelvis (bufeta, úter, intestí prim, recte) a través de la vagina. Els prolapses generen molèstia o la sensació de pes constant sobre la vagina o l'anus. Generalment els pacients refereixen que senten com "una piloteta que està a punt de sortir-se". El prolapse genital es classifica en 4 graus, el grau 1 és el més lleu i el 3/4 els més severs, on l'òrgan s'ha sortit completament a través de la vagina o anus. De vegades, el prolapse genital pot anar acompanyat d'incontinència d'orina i fecal.

Imagen
prolapse

Per col·locar els òrgans pèlvics prolapsats al seu lloc, la via quirúrgica més utilitzada és la vaginal, de manera que la pacient no tindrà ferides quirúrgiques visibles ja que totes estaran a la vagina, i no caldrà retirar les sutures. Altres vegades la cirurgia es realitza per via abdominal laparoscòpica/robòtica (habitualment robòtica al nostre centre) i en aquests casos sempre ser utilitza una malla que és un teixit tipus pròtesi amb forma de xarxa que s'ha creat per substituir el teixit de sustentació que suporta els òrgans pèlvics quan aquest està molt malmès. Des de l'any 2019 va aparèixer una alerta mèdica en relació amb l'ús de malles vaginals per a correcció del prolapse per la qual cosa o s'utilitzen al nostre centre per aquesta via exceptuant les malles utilitzades per al tractament de la incontinència urinària.

El vostre metge triarà la millor opció quirúrgica per a vostè i decidirà associar o no una malla si és necessari per al seu tractament.

DESCOBREIX TOTS ELS DETALLS SOBRE LA CIRURGIA VIA VAGINAL A EL MEU QUIRÒFAN

 

DESCOBREIX TOTS ELS DETALLS SOBRE LA CIRURGIA VIA ROBÒTICA A EL MEU QUIRÒFAN

Servei de Ginecologia

Subscriu-te als nostres butlletins

Selecciona el butlletí que vols rebre: