Càncer de mama: tots els detalls sobre el seu tractament

Us mostrem una sèrie de vídeos per explicar les diferents fases per les quals passa una pacient durant el tractament de càncer de mama.

Què són les Unitats Funcionals d’Atenció Oncològica? Quins avantatges tenen?

Utilitzem diverses tècniques en la detecció precoç del càncer de mama. Saps quines són? Anna Gumà, metgessa del Servei de Diagnòstic per la imatge de l’HUB, ens ho explica.

Esbrinem amb la Maria Teresa Soler, metgessa del Servei d’Anatomia Patològica de l’HUB, quins són els aspectes i procediments més importants quan s’analitza una biòpsia de càncer de mama.

Als comitès de tumors, els especialistes implicats en el procés del càncer de mama, debaten i consensuen les diferents opcions de tractament. Ma. Jesús Pla, coordinadora de la Unitat Funcional de càncer de mama de l'HUB i de I'ICO explica com s'organitzen.

Afortunadament les tècniques en el tractament del càncer de mama han evolucionat molt en els darrers anys. Un clar exemple és la cirurgia conservadora. Vols saber en què consisteix? Amparo Garcia, metgessa del Servei de Ginecologia de l'HUB, ens amplia la informació.

Molt sovint, abans d'operar un càncer de mama, la pacient rep vàries sessions de quimioteràpia. Sònia Pernas, oncòloga mèdica de l'ICO explica per què aquesta opció en millora el pronòstic.

La radioteràpia permet irradiar els teixits del voltant de la mama, després de la operació, i evitar així que s'hagi de fer una mastectomia. Ho explica Héctor Pérez, radioterapeuta del l'ICO.

El gangli sentinella té un paper fonamental en el diagnòstic del càncer de mama. Ana Benítez, metgessa del Servei de Medicina Nuclear de l'HUB, ens explica com es localitza i com condiciona en el maneig terapèutic de la pacient.

L’evolució de les tècniques de reconstrucció mamàries ha avançat molt i un alt percentatge de pacients poden reconstruir-se la mama. Així ho explica Anna López-Ojeda, metgessa del Servei de Cirurgia Plàstica i Reparadora de l’HUB.

La infermeria de referència de l'ICO fa un paper fonamental en tot el procés de tractament del càncer de mama, acompanyant i informant la pacient de tot allò que viurà. Així ho explica Pilar Fernández, infermera especialista en càncer de mama.

En alguns casos les pacients de càncer de mama poden patir diverses complicacions secundàries postquirúrgiques i cal tractar-les amb tècniques de Rehabilitació. Sira Salinas, metgessa del Servei de Rehabilitació de l’HUB, enumera quines són i com podem procedir per agilitzar la recuperació.

La Susanna González ha tingut un càncer de mama i en aquest vídeo ens explica la seva experiència com a pacient, aquells moments on ha tingut més por i les recomanacions que fa a les dones a qui se’ls acaba de diagnosticar un tumor.

Servei de Ginecologia

Subscriu-te als nostres butlletins

Selecciona el butlletí que vols rebre: