Desmuntem falsos mites sobre la malaltia de tiroides
Encara que és cert que les dones són més propenses que els homes a desenvolupar malalties tiroïdals, com l'hipotiroïdisme i l'hipertiroïdisme, els homes també poden veure's afectats. La malaltia de tiroide pot passar en persones de qualsevol gènere i edat.
Els canvis en el pes a causa de la malaltia tiroide solen ser escassos contràriament a la idea que molta gent té. La malaltia tirodea també pot provocar una àmplia gamma de símptomes i problemes de salut, com cansament, problemes de pell i cabell, intolerància al fred oa la calor, problemes digestius, manca de creixement en els nens, trastorns analítics (per exemple alteració en els nivells de colesterol), alteracions del cor, i problemes de menstruació a les dones.
En la major part dels casos les persones amb malaltia de tiroide tenen símptomes diversos i poc específics i fins i tot poden no presentar cap símptoma. Davant la presència de símptomes compatibles, el metge de família pot sol·licitar una analítica per comprovar si hi ha cap problema. Aquesta analítica és de fàcil realització a qualsevol centre de salut i és molt fiable.
Diagnosticar i tractar la malaltia de tiroide no sol ser difícil avui dia. El metge de família és el responsable de sol·licitar una analítica davant de la sospita clínica. Un cop diagnosticada, el tractament el realitzarà el mateix metge de família i, en determinats casos en funció de la gravetat i la complexitat, l'endocrinòleg.
Encara que algunes persones poden necessitar tractament de per vida per a la seva malaltia de tiroide, en altres casos no és així i el tractament dura un temps delimitat. A més, en alguns casos, la malaltia de tiroide es pot resoldre per si sola o amb tractament adequat. És important fer un seguiment regular amb un metge per monitoritzar els resultats obtinguts i ajustar el tractament segons calgui.
Servei d'Endocrinologia