Cloenda d’una nova edició del curs Bojos per la nutrició per a estudiants de 1er de Batxillerat

- Formació

El grup de 23 estudiants de 1er de Batxillerat que han participat en una nova edició del Curs Bojos per la Nutrició van rebre els seus diplomes el passat 18 de novembre, en una acte de cloenda celebrat a l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB).

Durant 16 sessions, que s’han dut a terme en diferents dissabtes des del passat mes de gener, aquest grup d’estudiants de diferents centres ha pogut conèixer de primera mà l’entorn multidisciplinari que ofereixen la nutrició i la dietètica, en que conflueixen disciplines diferents per resoldre problemes relacionats amb la salut.

Impulsat per la Fundació Catalunya La Pedrera dins el seus programa Bojos per la ciència, el curs ha estat desenvolupat per l’HUB amb la col·laboració de la Fundació Alícia. Durant 16 sessions teòrico-pràctiques, realitzades als dos centres, els estudiants han conegut de ben de prop la recerca en les principals àrees de la dietètica i nutrició humana com la desnutrició, mites i llegendes, etiologia de l’obesitat, trastorns alimentaris, procediments d’avaluació psicològica i neurofisiològica, alternatives terapèutiques i de prevenció, entre d’altres, tot en un context hospitalari.

A més, han participat en tallers pràctics de suport nutricional, d’anàlisi crítica de les dietes existents, observat testimonis de pacients, manegat instruments d’avaluació i han experimentat amb procediments basats en les noves tecnologies.

Professionals de la Unitat de Dietètica i Nutrició del Servei d’Endocrinologia i de la Unitat de Trastorns de la Conducta Alimentària (TCA) de la Unitat de Psicologia Clínica de l’HUB han estat els encarregats de conduir les sessions formatives realitzades al centre.

El principal objectiu del curs promogut per la Fundació Catalunya la Pedrera és fomentar entre els joves les vocacions científiques vinculades al món de la dietètica i nutrició humana, tot ajudant-los a orientar el seu futur acadèmic i professional

Subscriu-te als nostres butlletins

Selecciona el butlletí que vols rebre: