L’Hospital de Bellvitge edita i lliura als seus pacients per Nadal el llibre ‘Receptes de salut’, fet en col·laboració amb 12 prestigiosos xefs de Catalunya

- Formació

Les receptes s’han anat presentant a les xarxes socials al llarg de 2024 en el marc del projecte de l’Hospital de Bellvitge ‘12 mesos x la salut mental’

L’Hospital Universitari de Bellvitge ha editat aquest mes de desembre el llibre Receptes de salut, en el qual queden recollides per escrit i en fotografia les receptes que dotze prestigiosos xefs de Catalunya han enregistrat en vídeo de manera desinteressada al llarg de 2024 en el marc del projecte de l’Hospital de Bellvitge 12 mesos x la salut mental.

Aquestes receptes s’han anat donant a conèixer esglaonadament al llarg de l’any a través dels mitjans digitals i de les xarxes socials de l’Hospital de Bellvitge, i ara han quedat recollides en aquest llibre, que s’ha lliurat com a obsequi nadalenc, juntament amb un conjunt de productes d’higiene i cures corporals, a tots els pacients ingressats en llits d’hospitalització convencional.

Els xefs i les receptes incloses en el llibre són:

  • Carme Ruscalleda. Arròs amb vegetals i calamars.
  • Ada Parellada. Dip de verdures.
  • Nil Dulcet. “Taco” d’endívies amb crema de gorgonzola, nous i fruita de la passió.
  • Daniel Brin. Ou mimosa.
  • Josep Lozano. Verdures rostides al forn amb cigrons cruixents.
  • Adriana Carcelén. Carbassa Potimarrón.
  • Sergio Andreu. Ànec a la taronja a la nostra manera.
  • Rafa Peña. Lletons de vedella amb bolets de primavera.
  • Xavier Pellicer. Bacallà, pèsols i patata.
  • Alexis Peñalver. Bar de peix Hermòs.
  • Germans Roca. Cheesecake de xocolata Hacienda Victoria. 68%
  • Jordi Bordas. Magdalenes.

Totes les receptes proposades pels xefs han comptat amb l’assessorament clínic de professionals de l’Hospital de Bellvitge per tal de garantir el seu caràcter saludable i que puguin ser un recurs per a pacients i familiars per seguir una bona alimentació i gaudir de bona salut.

Segons destaquen la Dra. M. del Pino Alonso i la Dra. Susana Jiménez-Murcia, caps del Servei de Psiquiatria i del Servei de Psicologia Clínica de l’Hospital Universitari de Bellvitge respectivament, en les receptes s’han tingut en compte “no només els beneficis nutricionals, sinó també el poder dels colors, textures i aromes per despertar emocions positives; està en les nostres mans transformar aquests plats en actes d’autocura, petits rituals que conviden a la calma, la presència i el gaudi”.

L’Hospital Universitari de Bellvitge ha desplegat el programa 12 mesos x la Salut Mental durant tot aquest any 2024. Es tracta de tot un seguit d’accions destinades a millorar la salut mental i el benestar emocional tant dels usuaris del centre com dels professionals i que han inclòs des de nous espais assistencials fins a activitats lligades a l’artteràpia, la lectura, o la creació d’un hort terapèutic, entre moltes d’altres. El programa, amb l’epígraf Socialment responsables, evidencia la voluntat de l’Hospital de Bellvitge d’assumir el seu paper de referent en el tractament de malalties i trastorns mentals i ha estat el punt de partida en el desenvolupament d’un nou model per abordar-los.

Aquí podeu accedir a la versió digital del llibre: https://bellvitgehospital.cat/sites/default/files/inline-files/llibre-de-receptes.pdf

edit-webform-itemsedit-actions

Subscriu-te als nostres butlletins

Selecciona el butlletí que vols rebre: