Desmuntamites: 5 falsos mites sobre l'adicció al joc

Troba aquí les respostes als 5 principals mites sobre l'addicció al joc

Aquest és un mite comú que malauradament estigmatitza les persones que lluiten contra l'addicció al joc. De fet, l'addicció al joc és un trastorn mental complex que pot estar associat a la interacció entre factors genètics, biològics, psicològics i ambientals.

Generalment, els problemes financers solen ser una conseqüència de l'addicció al joc. De vegades, però, els problemes econòmics poden ser previs, actuant com un factor de risc més. De fet, l'addicció al joc pot afectar persones independentment del seu estatus econòmic. Sempre és la interacció entre diferents factors, que afavoreix el desenvolupament d'aquest trastorn.

Si bé els casinos són un entorn on moltes persones amb problemes de joc participen, l'addicció al joc es pot manifestar en una varietat de formes, incloses les apostes esportives, els jocs d'atzar en línia, les loteries, les cartes i altres jocs d'habilitat.

L'addicció al joc pot tenir un impacte devastador en les relacions personals, familiars i socials. La persona amb addicció al joc pot mentir, robar, endeutar-se i descuidar responsabilitats familiars i laborals, com a conseqüència del seu trastorn, cosa que pot causar tensió i ruptures en les relacions properes.

Superar l'addicció al joc generalment requereix més que només força de voluntat. És un trastorn complex que sol requerir tractament professional, suport emocional, canvis a l'estil de vida i estratègies d'afrontament efectives. El camí cap a la recuperació pot ser desafiador i requereix un compromís continu.

Servei de Psicologia Clínica

Subscriu-te als nostres butlletins

Selecciona el butlletí que vols rebre: