Els marcadors neurobiològics i els trastorns alimentaris

- Formació

El Dr. Trevor Steward, Emerging Leadership Researcher a la Universitat de Melbourne (Austràlia), ha pronunciat una conferència el 3 de juny a l’Hospital de Bellvitge (HUB), convidat pel Servei de Psicologia Clínica del centre sobre els factors neurobiològics implicats en els trastorns de la conducta alimentària.

Centrada en situacions extremes de pes i alimentàries, la conferència ha resumit les investigacions més recents d’Steward sobre marcadors cerebrals associats a l'aparició d'anorèxia nerviosa, especialment davant d'estímuls relacionats amb l'alimentació i els estímuls socials.

Així mateix, va compartir investigacions que realitzen actualment a la Universitat de Melbourne relacionades amb la sobreingesta alimentària, especialment amb el trastorn per afartament, i el gust, davant estímuls gustatius palatables i saborosos.

En el decurs de l’acte es va establir un interessant diàleg amb els professionals que hi van assistir sobre les implicacions terapèutiques d'aquestes troballes a nivell d'estratègies de neuroestimulació, especialment en casos de llarga durada en que han fracassat els tractaments habituals.