Davant l’augment de casos de transmissió comunitària de la Covid-19 registrats en les darreres setmanes i la detecció d’algunes pràctiques de risc en les visites, s’ha decidit restringir a partir de dilluns 3 d’agost l’entrada dels visitants als pacients de Covid-19 ingressats al centre en hospitalització convencional.

Des del dilluns 3 d’agost fins al dissabte 29 d’agost (ambdós inclosos), el tram de la Línia 1 de Metro entre Hospital de Bellvitge i Santa Eulàlia estarà fora de servei degut a la realització d’obres de millora que són incompatibles amb la circulació de trens.

L’equip infermer de la Unitat de Suport als Sistemes d’Informació i Recerca en cures de l’Hospital Universitari de Bellvitge, integrant del Grup de Recerca Infermera (GRIN-IDIBELL), ha publicat recentment un estudi que demostra l’associació dels factors de complexitat de cures amb esdeveniments adversos (úlceres per pressió, caigudes i pneumònia aspirativa) i mortalitat intrahospitalaria.

El dia 13 de juliol s’ha iniciat, de forma presencial i telemàtica, l’adjudicació de places dels nous metges interns residents, aquest any endarrerida a causa de la crisi del coronavirus. Al llarg de la primera jornada d’aquest procés, dels 500 nous MIR amb millor puntuació, 16 han escollit plaça a l’Hospital Universitari de Bellvitge, una xifra que millora els 9 de l’any 2019 i els 12 de l’any 2018.

La disponibilitat d’aquest tractament, d’alta complexitat, requereix professionals amb formació específica.