El Servei de Psicologia Clínica del Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) ha presentat més de 12 treballs de recerca i organitzat un simposi sobre l'abordatge de la cronicitat en la 30a reunió de l’Eating Disorders Research Society, celebrada a Sitges entre els dies 26 i 28 de setembre.
En el simposi sobre la cronicitat dels TCA, el Dr. Fernando Fernández-Aranda, ha reportat sobre el nou tractament de la Unitat de Martorell-HUB i els primers resultats positius que s'estan obtenint. El director de la Unitat de TCA del Servei de Psicologia Clínica ha estat un dels coorganitzadors de la trobada, que ha comptat amb la presència de prop de 380 professionals inscrits, procedent de més de 25 països.
En la reunió internacional s'han tractat temes rellevants, com ara abordatges terapèutics nous; diferents opcions de TCA en joves; aliments altament ultra-processats i el seu component addictiu, i cronicitat i llarga durada, així com el seu abordatge.
En aquest simposi s’ha evidenciat la necessitat d'aprofundir en aquesta problemàtica; la manca de recursos i guies d'actuació a nivell internacional, i la importància de l'empoderament dels pacients i els abordatges no centrats únicament en l'alimentació i el pes, com a objectiu de recuperació. La qualitat de vida i la recuperació de la funcionalitat, de persones que pateixen un TCA de llarga durada, són una peça molt important en aquest paradigma d’actuació.