Àrees d'Expertesa

L’Hospital Universitari de Bellvitge disposa de totes les especialitats medicoquirúrgiques, excepte la pediatria i l’obstetrícia, i compta amb diverses àrees d’expertesa que realitzen cada dia procediments innovadors tant a nivell estatal com internacional.

 

cirurgiarobotica_hub
Image
Requisits de presentació

Cirurgia robòtica

 • L’Hospital Universitari de Bellvitge va ser un dels primers hospitals de l’Estat a disposar d’un quiròfan robotitzat i des de 2009 ha destacat en l’ús d’aquesta tecnologia. Actualment compta amb tres robots Da Vinci d’última generació que utilitzen principalment cirurgians de les especialitats de ginecologia, urologia, cirurgia general i digestiva, cirurgia maxil·lofacial i otorinolaringologia.
sala pet
Image
Requisits de presentació

Diagnòstic de Precisió

 • L'hospital Universitari de Bellvitge disposarà del primer PET/RM de la xarxa pública assistencial catalana, amb un caràcter obert a tot el territori i que posiciona el sistema de salut català com a referent en medicina de precisió.
atenciooncologica_hub
Image
Requisits de presentació

Atenció oncològica

 • L’Hospital Universitari de Bellvitge és reconegut com a centre de referència per a la cirurgia oncològica d'alta complexitat. És referent per a sarcomes, tumors germinals, tumors neuroendoncrins, tumors neurooncològics i tumors rars. I també és centre de referència per al tractament del melanoma metastàsic. 
areadelcor_hub
Image
Requisits de presentació

Àrea del Cor

 • Els serveis de Cardiologia i de Cirurgia Cardíaca conformen l’Àrea del Cor de l’Hospital Universitari de Bellvitge, de reconegut prestigi nacional i internacional.  A destacar l’expertesa en procediments com el transplantament de cor i les assistències ventriculars mecàniques, l’ intervencionisme i la implantació de dispositius molt alta complexitat. L’Hospital també té un abordatge innovador de la cardiologia comunitària i la insuficiència cardíaca compartit amb l'atenció primària. 
neuro
Image
Requisits de presentació

Neurologia i neurocirurgia

 • L’Hospital Universitari de Bellvitge és pioner en les àrees de neurologia i neurocirurgia.  A destacar l’expertesa en monitoratge neurofisiològic intraoperatori, un procés complex que es porta a terme durant determinades cirurgies d’alt risc per tal d’assessorar el cirurgià de qualsevol perill de dany cerebral, i en mapping cerebral, tècnica consistent a marcar in vivo sobre el cervell del pacient àrees com ara el moviment o el llenguatge per tal de preservar-les millor. L’Hospital també és referent en  neuroradiologia intervencionista per al tractament de patologies complexes com ara les malformacions arteriovenoses.

A més, compta amb una unitat d’ictus altament especialitzada i una unitat d’esclerosi lateral amiotròfica (ELA) de gran prestigi, amb el nombre més alt de pacients de l’Estat. Així mateix, Bellvitge és referent a Espanya (CSUR) en el tractament de l’esclerosi múltiple i disposa d'un model organitzatiu coordinat amb l'atenció primària i els hospitals comarcals del territori. 

trasplantaments_hub
Image
Requisits de presentació

Trasplantaments i Coordinació

 • L’Hospital Universitari de Bellvitge va ser pioner l’any 1984 a l’Estat en els trasplantaments de fetge i, des de llavors, ha vist incrementada significativament la seva activitat en la donació i trasplantament tant d’òrgans com de teixits, posicionant-se en els nivells més alts de Catalunya i Espanya. Els equips de Trasplantament Renal, Hepàtic i Cardíac estan integrats per professionals experts en l’àmbit i referents en tot tipus d’innovacions i avenços quirúrgics. En el camp de la donació de teixits Bellvitge també s’ha emplaçat com un dels centres capdavanters, incrementant més d’un 254% la seva activitat des de 2007. Tota aquesta activitat es gestiona a través de la Coordinació de Trasplantaments, que s’encarrega de posar en comú la feina dels diferents equips per assolir l’èxit en cadascun dels procediments.
infeccioses
Image
Requisits de presentació

Malalties infeccioses, endocrines, autoimmunitàries i minoritàries

 • L’Hospital Universitari de Bellvitge és referent a nivell estatal en el diagnòstic, el tractament i la investigació de malalties infeccioses, endocrines, autoimmunitàries sistèmiques i malalties minoritàries, entre les quals hi ha la fibrosi pulmonar idiopàtica.
endoscopia_hub
Image
Requisits de presentació

Endoscòpia complexa i intervencionisme en diagnòstic per la imatge

 • L’hospital és referent en diverses tècniques d’endoscòpia digestiva diagnòstica i terapèutica, així com en endoscòpia respiratòria.  En algunes tècniques  avançades com ara l’ecobroncoscòpia (EBUS) per a l’estadificació medistínica del càncer de pulmó i altres procediments és referent europeu.
addiccions_hub
Image
Requisits de presentació

Addiccions, trastorns alimentaris i obsessius compulsius

 • L’Hospital Universitari de Bellvitge destaca pel tractament del trastorn obsessivocompulsiu i de la depressió, especialment en els casos més greus. Compta també amb una Unitat de Joc Patològic i Altres Addiccions Comportamentals, una de les primeres a abordar el problema de la ludopatia a casa nostra, i una Unitat de Trastorns de la Conducta Alimentària, que ha liderat diversos projectes innovadors de recerca.
rehabilitacio_hub
Image
Requisits de presentació

Rehabilitació complexa

 • L’Hospital Universitari de Bellvitge és referent en reeducació de la paràlisi facial perifèrica, la rehabilitació de les seqüeles oncològiques i limfedema, la rehabilitació del sol pelvià i la rehabilitació de les amputacions de l’extremitat superior. 
femtosegon_hub
Image
Requisits de presentació

Cirurgia oftalmològica amb làser de Femtosegon

 • Des de Març del 2018 es disposa d´un làser Femtosegon, que ens permet abordar la cirurgia de la cataracta amb una major seguretat i eficiència, i a la vegada ens permet la realització de cirurgia corneal altament complexa amb una precisió impensable amb tècniques manuals (especialment els transplantaments corneals lamel·lars). Aquest aparell és el primer instal·lat a un Centre Sanitari de la xarxa Pública de Catalunya.