Celiaquia: consells a l'hora de viatjar

Abans de viatjar, informeu-vos sobre la vostra destinació.  És recomanable planificar la ruta tenint en compte l’hotel i restaurants que podem anar per assegurar una dieta sense gluten. Si et mous per Europa pots consultar la pàgina del Travelnet de Celiac Youth of Europe (CYE) (www.cyeweb.eu/travelnet/) a través de la qual les associacions de celíacs comparteixen consells i informació sobre com està la situació als seus països. També pots trobar informació a:

Pregunteu a l'associació de celíacs a què pertanys o consulta a la web de la Federació d'Associacions de celíacs d'Espanya (FACE) o l'Associació de Societats Europees de Celiaquia (AOECS) per aconseguir el ens van compartir el llistat de les associacions europees de celíacs.

Si viatgeu fora d'Espanya i no controlem l'idioma del nostre país de destinació, és molt recomanable portar per escrit una identificació en què expliquem que som celíacs. Són les anomenades «Celiac-Cards». En aquesta web https://www.celiactravel.com/cards/ les pots trobar en diversos idiomes. També pot ser útil portar un informe mèdic que acrediti la malaltia celíaca.

Prepara el teu kit celíac per emergències: fruita, fruita seca, pasta i pa de motlle sense gluten, llaunes de conserves, llegums, oli, vinagre, sal, cafè, infusions, bosses per a torradora o barbacoa o forn, espàtula de goma, bosses de congelat, etiquetes.

Una opció pot ser allotjar-se en apartaments turístics amb nevera i cuina pròpia.

Servei d'Aparell Digestiu.

Subscriu-te als nostres butlletins

Selecciona el butlletí que vols rebre: