Celiaquia: complicacions si es menja gluten

Imagen
intesti

La ingestió de gluten per part d'algú amb malaltia celíaca provocarà danys continus en l'intestí prim. Això pot portar a problemes d'absorció de nutrients essencials, el que resulta en deficiències nutricionals i les seves conseqüències associades.

Imagen
dolor abdominal

La presència constant de gluten a la dieta d'un celíac pot causar símptomes gastrointestinals crònics com dolor abdominal, diarrea, estrenyiment, inflor i gasos.

Imagen
anemia

Els danys intestinals poden interferir amb l'absorció adequada de ferro, àcid fòlic, calci, vitamina D i altres vitamines i minerals importants. Això pot provocar anèmia, osteoporosi, problemes de creixement en nens i altres problemes de salut relacionats amb deficiències nutricionals.

Imagen
fractura huesos

La malaltia celíaca no tractada s'ha relacionat amb un major risc de desenvolupar altres condicions mèdiques greus, com malalties autoimmunes (com la diabetis tipus 1 i la tiroïditis), malalties del fetge, trastorns neurològics, infertilitat, avortaments espontanis i fractures d’ossos.

Imagen
cancer

La persistència dels danys intestinals en persones amb malaltia celíaca no tractada pot augmentar el risc de desenvolupar limfoma intestinal i altres tipus de càncer gastrointestinal.

Imagen
dieta sense gluten

En resum, no seguir una dieta sense gluten tots els dies pot tenir greus conseqüències per a la salut a llarg termini en les persones amb malaltia celíaca. És fonamental per al seu benestar seguir una dieta estricta sense gluten i evitar el consum de qualsevol aliment que contingui o hagi tingut contacte creuat amb aquesta proteïna. 

Servei d'Aparell Digestiu.

Subscriu-te al nostre butlletí mensual "Fes Salut", amb informació de salut per a tothom.