Desmuntamites: 5 falsos mites sobre el neuroma de Morton

T'expliquem alguns dels principals falsos mites sobre el neuroma de Morton

Tot i que el neuroma de Morton pot causar sensacions similars a les d'un call entre els dits, és una afecció diferent. Es caracteritza per un engrandiment del teixit al voltant dels nervis interdigitals, generalment entre el tercer i quart dits. 

Tot i que el neuroma de Morton és més comú en dones, també pot afectar homes. No és exclusiu de cap gènere.

Tot i que el risc de desenvolupar un neuroma de Morton pot augmentar amb l'edat a causa del desgast del peu, també és freqüent entre persones més joves, especialment a aquells que participen en activitats que posen pressió repetitiva als peus, com córrer o fer servir sabates ajustades.

Tot i que la cirurgia pot ser necessària en casos greus i persistents, hi ha moltes opcions de tractament menys invasives disponibles. Aquestes inclouen canvis en els hàbits de vida, en el calçat, coixins metatarsians per redistribuir la pressió, teràpia física i medicaments per alleujar el dolor.

Si bé no hi ha garanties, hi ha mesures que es poden prendre per reduir el risc de desenvolupar un neuroma de Morton, com usar sabates còmodes i de bon ajust, evitar els tacons alts i limitar la pressió repetitiva als peus.

Servei de Neurologia.

Subscriu-te als nostres butlletins

Selecciona el butlletí que vols rebre: