Bellvitge forma part de la nova Xarxa d’Unitats d’Expertesa Clínica en malalties minoritàries metabòliques de Catalunya

-

El CatSalut ha designat dues noves xarxes d’unitats d’expertesa clínica (XUEC) d’atenció a les malalties minoritàries (MM) a Catalunya, dedicades a l’atenció de les malalties metabòliques hereditàries i de les malalties renals.

En concret, per al grup de malalties minoritàries metabòliques hereditàries, han estat designades tres unitats, adscrites a l’Hospital Universitari de Bellvitge; a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona amb l’Hospital Clínic de Barcelona i l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Amb aquest reconeixement, les tres unitats d’expertesa clínica (UEC) designades per a cada xarxa lideraran el diagnòstic i l’atenció de les persones afectades per alguna de les malalties que comprèn la convocatòria, d’acord amb els criteris i requeriments que estableix el model d’atenció a les malalties minoritàries a Catalunya. En aquest sentit, el model impulsa una atenció multidisciplinària i integrada articulada a través d’un pla d’atenció (inclou l’estratègia terapèutica i de seguiment del pacient) i la figura del gestor de cas. També són aspectes clau del model el treball en xarxa ­entès com a col·laboració i coordinació entre els membres de la XUEC, i els altres nivells assistencials de salut i de l’àmbit social més propers al domicili de la persona­ i la transferència de coneixement per a garantir la qualitat de l’atenció i l'acompanyament de l’afectat i la seva família.