Viatjar segur: principals recomanacions

Vigila amb les radiacions solars…

 • L'exposició a la radiació ultraviolada augmenta en apropar-nos a l'equador i és més intensa als mesos d'estiu, a gran altitud i entre les 10.00 i les 16.00 hores.
 • No deixeu les ulleres de sol, la gorra ni la crema de protecció solar.
 • No s'exposi al sol del migdia: la intensitat de les radiacions és màxima i més gran en zona tropical.
 • L'aigua no protegeix contra les radiacions solars. Preneu les mateixes precaucions a l'aigua que fos.

Protecció solar
Recordeu sempre la importància d'una adequada protecció solar, com a mínim de 20 SPF amb diferents ingredients actius per oferir protecció davant UVA, UVB, resistent a l'aigua i la suor. Les cremes de protecció solar s'han d'aplicar 30 minuts abans de l'exposició solar i repetir-ne l'aplicació periòdicament.
Les cremades solars greus són doloroses i poden comportar febre, mal de cap, picor i malestar general. En cas de patir cremades solars, el viatger ha d'assegurar una correcta hidratació, romandre en un ambient fresc, a l'ombra i utilitzar cremes hidratants.

 • Emporteu-vos roba de fibres naturals (cotó, lli), lleugera i còmoda.
 • El calçat hauria de ser ample i tancat per evitar accidents i butllofes per fricció, i de material transpirable per evitar possibles infeccions per fongs.
 • Beveu abundants líquids per prevenir la deshidratació i el cop de calor.
 • Un dels principals motius de fatiga al llarg d'un viatge és la deshidratació o pèrdua de líquids i sals minerals a causa de la suor i la respiració. Per això, per minimitzar o evitar aquestes circumstàncies i prevenir la deshidratació i cops de calor es recomana que begui abundants líquids al llarg del viatge.

Roba
La roba ha de ser lleugera, còmoda, de colors clars i de fibres naturals (cotó, lli). Les fibres sintètiques així com colors foscos capten més la calor, i les peces molt ajustades faciliten la transpiració o suor.
Abans de vestir-vos reviseu que no presenti cap insecte, artròpode o animal.

Calçat
Caminar descalç possibilita el contacte directe amb paràsits o fongs i incrementa el risc de possibles traumatismes. El calçat tancat, transpirable i ample és el que millor ens protegeix de possibles accidents, butllofes per fricció i possibles infeccions.
Abans de calçar-vos reviseu que no presenti cap insecte, artròpode o animal.

 • Eviteu el contacte (p.e. tocar, jugar) amb qualsevol tipus danimal, fins i tot els domèstics.
 • Examineu la roba i el calçat abans d'usar-lo perquè podrien presentar insectes, artròpodes o animals (pe serps, escorpins o aranyes).
 • No camini mai descalç i vigili on trepitja.
 • En cas de mossegada o picada, renti's immediatament la ferida amb un desinfectant o sabó de la manera més enèrgica i profunda possible, apliqui's un antisèptic i consulteu un centre sanitari el més aviat possible.

Les immunitzacions o vacunes són essencials per a molts viatgers, per això abans de qualsevol viatge a un país considerat de risc per a la salut, caldria consultar un Centre de Salut Internacional. A més per facilitar les gestions i que puguis ser atès com més aviat millor et recomanem programar una visita amb nosaltres omplint el següent formulari

Servei de Medicina Preventiva

Subscriu-te als nostres butlletins

Selecciona el butlletí que vols rebre: