Aquest dissabte 18 de març, en el marc de la Setmana Mundial del Cervell, més d’un centenar de persones han assistit a la representació de l’obra de teatre “Abans que arribi l’alemany” al Centre Catòlic de l’Hospitalet amb col·loqui posterior sobre l’Alzheimer. La neuropsicòloga Cristina Sánchez-Castañeda del Servei de Neurologia de l’Hospital de Bellvitge n’ha estat ponent.
L’obra “Abans que arribi l’alemany” se centra en la Júlia, una dona que voreja els 60 anys que acaba de ser diagnosticada d’Alzheimer. El desenvolupament de la malaltia, així com les reaccions de la família i amics, la condueixen a prendre decisions per viure plenament el temps de consciència que li queda.
Aquesta trama ha estat el punt de partida del col·loqui postfunció, conduït per Joan Duran, de la Unitat de Cultura Científica i Comunicació de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL). Tant els intèrprets de la companyia, com familiars de l’Associació de Familiars Malalts d’Alzheimer de l’Hospitalet han intervingut en aquest col·loqui, a més de les expertes en Alzheimer Cristina Sánchez-Castañeda, neuropsicòloga de l’Hospital de Bellvitge, i la Dra. Marta Barrachina, investigadora de l’IDIBELL especialista en malalties neurodegeneratives.
L’import recaptat gràcies al sistema de taquilla inversa es destinarà íntegrament a l’Associació de Familiars Malalts d’Alzheimer de l’Hospitalet.
Aquesta obra de teatre-col·loqui ha estat una iniciativa inclosa a la programació especial que el projecte “Pessics de Ciència”, impulsat pel Centre Cultural Sant Josep de l’Ajuntament de l’Hospitalet, organitza des del 2012 durant la Setmana Mundial del Cervell. L’objectiu d’aquesta programació és divulgar, despertar la curiositat i conèixer millor aquest òrgan encara tan desconegut.