La situació dels trastorns de la conducta alimentària a Hongria

- Recerca

La professora Bea Pászthy, pediatre, psiquiatre infantil, farmacòloga clínica i psicoterapeuta de la Universitat Semmelweis (Budapest, Hongria) ha presentat la realitat dels trastorns de la conducta alimentària (TCA) a Hongria en una conferència a l’Hospital Universitari de Bellvitge el passat 17 de maig, organitzada per la Unitat de Trastorns de la Conducta Alimentària de la Unitat de Psicologia Clínica del centre.

En la seva intervenció, ha tractat l'abordatge clínic dels TCA en la població infantil i juvenil i els reptes associats que comporta en el context sociocultural actual. La professora Pászthy ha destacat amb preocupació l’impacte que estan tenint sobre la salut mental de la joventut esdeveniments recents, com ara l'emergència climàtica, la pandèmia per Covid-19 i la invasió d’Ucraïna. Així mateix, ha posat de relleu la transcendència de les intervencions motivacionals i familiars per al tractament òptim dels trastorns de la conducta alimentària. Com a cloenda de la seva xerrada, Bea Pászthy ha explicat la seva experiència en el tractament dels trastorns de la conducta alimentària en joves hongaresos.

La visita de la professora Pászthy també ha servit per ultimar els detalls d’un conveni de col·laboració entre la Universitat Semmelweis i l’HUB, l’IDIBELL i la Universitat de Barcelona (Campus Bellvitge) per a l’intercanvi d’estades d’investigadors. De fet, el dia abans de la conferència el cònsol d’Hongria a Barcelona, Balàzs Taróczy, va entrevistar-se amb la professora Pászthy, el Dr. Fernando Fernández Aranda, cap de la Unitat de TCA de l’HUB , i la Dra. Susana Jiménez Múrcia, cap de la Unitat de Psicologia Clínica del centre. El diplomàtic es va interessar per l’evolució d’aquests trastorns i d'altres associats a l'adolescència en ambdós països i va oferir la col·laboració del consolat per facilitar el conveni de cooperació.

Subscriu-te als nostres butlletins

Selecciona el butlletí que vols rebre: