La Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal de l’Hospital de Bellvitge impulsa el treball col•laboratiu online amb 12 hospitals

- Recerca
Uns 5.000 pacients es podran beneficiar del treball en xarxa entre els centres

La Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal (MII) de l’Hospital Universitari de Bellvitge ha creat un canal de treball online en la plataforma virtual Slack per impulsar la comunicació i el treball coordinat amb una dotzena d’hospitals de la seva àrea d’influència. El nou canal permetrà comentar casos clínics, resoldre dubtes, compartir protocols i recursos, a més de facilitar la participació dels especialistes en MII de tots els centres en el comitè setmanal de la unitat de Bellvitge.

“Els tractaments de la malaltia de Crohn i la colitis ulcerosa evolucionen molt ràpidament, i aquesta plataforma ens permetrà compartir i homogeneïtzar coneixements, i assolir criteris d’equitat territorial”, segons afirma el Dr. Francisco Rodríguez Moranta, cap de secció del Servei d’Aparell Digestiu de l’Hospital Universitari de Bellvitge.

La plataforma posa en contacte a prop d’una cinquantena de professionals de l’Hospital de Viladecans; l’Hospital Moisés Broggi (Consorci Sanitari Integral); l’Hospital d’Igualada; la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell; el Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi de Llobregat; l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès (Consorci Sanitari de l’Alt Penedès); l’Hospital Joan XXIII de Tarragona; l’Hospital Pius, de Valls; l’Hospital Universitari Sant Joan, de Reus; l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa; el Consorci Sanitari Garraf i l’Hospital de Santa Tecla.

En la pràctica, el treball col·laboratiu liderat per Bellvitge es realitza des d’una app i ja s’ha traduït en l’abordatge compartit del tractament d’alguns casos o l’ajuda en la monitorització de pacients. “L’aplicació permet modular la privacitat del contactes entre els hospitals, de forma que una consulta ens pot arribar únicament a nosaltres o potser compartida per tots els integrants de la xarxa”, explica Rodríguez Moranta.

El funcionament de la nova plataforma es combina amb l’altre gran eix del treball en xarxa que pretén estendre la Unitat MII de l’Hospital de Bellvitge: la participació de forma remota de tots els hospitals en la reunió setmanal del comitè de la Unitat, en el qual es posa al dia el seguiment dels casos.

Subscriu-te als nostres butlletins

Selecciona el butlletí que vols rebre: