Un nou conte col·laboratiu, roses per als pacients i una emocionant presentació a la Diada de Sant Jordi a Bellvitge

-

L’hospital va tornar a viure amb intensitat la Diada de Sant Jordi. El passat dimecres es va fer la lectura en veu alta de Sempre hi ha una primera vegada, el seu quart conte col·laboratiu, fruit de les aportacions escrites consecutivament per professionals del centre a partir d’un plantejament inicial. El conte, juntament amb la rosa, va ser lliurat a tots els pacients ingressats.

El conte va ser llegit de forma íntegra a la sala d’actes de l’HUB el mateix dimecres d’abril per alguns dels seus autors i autores, en un acte que, a més, va servir per enregistrar la lectura en format d’audiorelat. Un total de 21 persones van participar en l’elaboració de Sempre hi ha una primera vegada, que gira al voltant de les experiències d’una persona que és atesa per primer cop a l’HUB Es tracta d’un relat de les oportunitats i l’impacte vital, fins i tot insospitat, que té sobre una pacient el primer contacte amb l’Hospital de Bellvitge per abordar una patologia molt dolorosa. Noves coneixences, trobades fortuïtes i girs vitals en una història que torna a incidir en el veritable rovell de la vida: prendre consciència que les relacions humanes són el bé més preuat per al benestar emocional.

Tant la versió escrita, que compta amb les il·lustracions de Carlota Martín, nutricionista del Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’HUB, com la d’àudio estaran accessibles des del web de l’Hospital de Bellvitge. A més s’han imprès 2.500 exemplars del conte, que es van distribuir entre els pacients ingressats i els treballadors del centre. Els pacients també van rebre a les seves habitacions l’obsequi d’una rosa, per gentilesa de l’empresa concessionària de la cafeteria de l’hospital.

L’acte de presentació d’una iniciativa que s’està consolidant com a celebració de Sant Jordi va tenir una cloenda festiva, primer amb el sorteig de llibres entre el gairebé centenar de professionals que hi van assistir i després amb la música del grup Ressona, format per professionals de l’hospital, i que una vegada més van posar a ballar a tots els assistents amb les seves versions de temes molt coneguts. Abans de la lectura, els Ressona també havien actuat a l’entrada de Consultes Externes.

Una història de supervivència

La celebració de Sant Jordi a l’Hospital de Bellvitge va començar el dimarts 22 d’abril amb la xerrada presentació del llibre De la foscor a la llum, en què Montserrat Loba recorda la seva experiència com a pacient d’un càncer de pàncrees a Bellvitge. Escrit com una gran mostra d’agraïment, el llibre és un veritable manual de supervivència en situacions crítiques. En l’acte, el Dr. Lluís Secanella i la Dra. Sílvia Salord, dels serveis de Cirurgia General i Digestiva i Aparell Digestiu, respectivament, van conversar amb la Montserrat Loba i alhora van reflexionar sobre l’impacte en la seva feina del caràcter de pacients com ella.

Emocionada en recordar una situació crítica, així com la pèrdua de la seva mare poc abans de saber que havia superat la malaltia, l’autora va deixar també mostres del sentit de l’humor que l’ajudat a superar els moments més difícils. Així, va recordar com davant la claustrofòbia que sentia en haver-se de fer una ressonància, que li va fer marxar en una primera cita sense fer-se-la, es va preparar passant durant dues setmanes una hora diària sota el seu llit, amb un antifaç i una auricular on escoltava una gravació dels característics sons del dispositiu. En arribar el dia previst, es va poder fer la ressonància sense problemes.

Vegeu aquí l’àlbum de fotos de tots els actes de la celebració de Sant Jordi

Llegeix i descarrega aquí el conte col·laboratiu Sempre hi ha una primera vegada  

Escolta aquí la versió en àudio del conte

Subscriu-te al nostre butlletí mensual "Fes Salut", amb informació de salut per a tothom.