L’HUB participa activament en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2022

-

Amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que té lloc del 19 al 27 de novembre, s’estan impulsant diverses accions en favor de la salut del planeta a l’Hospital Universitari de Bellvitge: formació digital de gestió de residus sanitaris, nous contenidors per a piles i una segona vida per als llençols de l’HUB.

Autoritats públiques locals i regionals, ciutadans, escoles, empreses, institucions, ONG i associacions organitzen durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus accions de sensibilització sobre els recursos sostenibles i la gestió de residus. Precisament, el Comitè de Gestió Mediambiental de l’HUB, establert el passat mes de març, s’ha unit a la iniciativa.

En el marc de la Setmana Europea, el Comitè ha presentat la càpsula formativa interactiva sobre residus sanitaris dirigida als professionals de l’HUB, disponible a l’enllaç ja.cat/ResiduSanitari. Així mateix, també s’han instal•lat rètols amb la informació a les parets de diverses unitats d’hospitalització. El contingut de la formació ha estat dissenyat pel mateix Comitè.

“Els residus sanitaris s’han de tractar de manera diferent als residus domèstics”, ha reafirmat la Dra. Laura Gavaldà, presidenta del Comitè. “Vam detectar la necessitat d’oferir als professionals una formació específica a fi que cada tipus de residu vagi a parar al contenidor que li pertoca. És el primer pas per a una gestió sostenible i respectuosa amb el medi ambient", segons Gavaldà.

El Comitè de Gestió Mediambiental aprofita l’avinentesa per animar als professionals de l’HUB a fer ús dels nous contenidors de piles disponibles en totes les plantes del centre.

D’altra banda, l’HUB col·labora en una prova pilot de l’ICS per transformar els llençols, cobrellits i uniformes vells que fins ara eren residu tèxtil en bosses de mà o sacs que substituiran a les bosses de plàstic utilitzades per a dispensar els productes de la Farmàcia Hospitalària i el transport de la roba bruta. Fins ara, en col•laboració amb l’entitat sense ànim de lucre Fundació Engrunes, ja s’han salvat 2.940 kg de llençols. Més informació sobre la iniciativa

A l’HUB, amb tu, Reduïm | Reutilitzem | Reciclem

La implementació de l’estratègia de sostenibilitat de l’HUB avança. En el darrer any s’han posat en marxa iniciatives com la donació d’excedents alimentaris a entitats socials de proximitat, la campanya de conscienciació en sostenibilitat en el marc del Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny), o la reducció de l’ús d’ampolles de plàstic amb noves fonts d’aigua a la cafeteria.

Progressivament, s’estan integrant a l’HUB els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), part de l’agenda de les Nacions Unides per a l’any 2030. Les accions de l’HUB implementades fins al moment tenen impacte en els següents objectius:

1. Fi de la pobresa

3. Salut i benestar

8. Treball digne i creixement econòmic

12. Consum i producció responsables

13. Acció climàtica

17. Aliances pels objectius