L’Hospital de Bellvitge donarà els excedents alimentaris a entitats socials de proximitat

-

Les racions arribaran als col•lectius vulnerables de l’Hospitalet atesos per la Fundació La Vinya i la Fundació Àurea, gràcies a Pont Alimentari

Es preveu que la iniciativa tingui un impacte significatiu en la reducció del malbaratament alimentari

L’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) inicia un projecte per donar els excedents alimentaris, com plats envasats sense obrir o menús que no arriben a servir-se, a entitats socials locals, tot assegurant la seguretat alimentària. En el marc d’aquesta iniciativa, el centre hospitalari ha signat un conveni amb el projecte Pont Alimentari, que fa arribar els excedents a la Fundació La Vinya i la Fundació Àurea, entitats sense ànim de lucre que atenen persones en situació de vulnerabilitat de l’Hospitalet de Llobregat. El projecte està coordinat pel departament d’Hoteleria i la UTE Clece-Arcasa, adjudicataris del servei d’alimentació de l’hospital.

Segons l’Agència de Residus de Catalunya, les llars, els comerços i la restauració generen unes 262.000 tones de malbaratament cada any o, el que és el mateix, uns 35 kg per persona. En concret, els serveis de càtering i restauració en són responsables del 4% d’aquest total.

En aquest context, l’HUB ha posat en marxa aquesta iniciativa per aprofitar el recurs que suposen els excedents cuinats de l’hospital. “Els plats compleixen amb tots els criteris necessaris de conservació, caducitat, envasat i etiquetatge i, per tant, són aptes per entrar dins d’aquests circuits de reaprofitament”, ha explicat Montse Revull, responsable de restauració de la UTE Clece-Arcasa a l’Hospital de Bellvitge.

Des de juliol, les racions envasades dins de barquetes termosegellades entren dins del circuit de Pont Alimentari i s’entreguen a les entitats socials. Pont Alimentari, projecte promogut per la Fundació Prevenció de Residus (Rezero) i la Fundació Banc de Recursos, assigna la destinació d’aquests aliments, prioritzant sempre criteris de proximitat, tant per estalviar transport com per fomentar el compromís social dins del territori.

En concret, l’excedent alimentari de l’HUB es dona a Fundació La Vinya, entitat que acull, atén i acompanya infants, joves i adults en situació de risc social dels barris de Bellvitge i Gornal de l’Hospitalet, i a Fundació Àurea, que s’ha instal•lat recentment al municipi i que té com a objectiu cobrir les necessitats bàsiques i d’atenció mèdica de famílies desfavorides i gent gran.

Subscriu-te als nostres butlletins

Selecciona el butlletí que vols rebre: