L’estratègia d’Innovació de la GTMS, cas d’èxit al Cafè Temàtic de Living Lab by Ferrer sobre transformació en salut

- Innovació
“Hem enfocat els fons Next Generation EU com una oportunitat per avançar en la nostra estratègia transformadora”, segons Encarna Grifell, directora d’Estratègia, Innovació i Avaluació de la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l’ICS. La Dra. Grifell ha estat una de les ponents de la taula rodona del Cafè Temàtic Living Lab by Ferrer d’aquest 16 de març

“Com es vincula la transformació digital en salut amb els fons Next Generation EU” ha estat el tema d’aquesta sessió del Cafè Temàtic de Living Lab by Ferrer, una iniciativa per fomentar les sinergies entre professionals sanitaris i agents de l’ecosistema innovador.

A més d’Encarna Grifell, a la taula rodona del Cafè Temàtic hi ha participat Ramon Maspons, director d’Estratègia i Innovació Sanitària del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i director d’Innovació de l’AQuAS. A partir de la seva experiència, Maspons ha detallat com els fons Next Generation es poden utilitzar per aconseguir un model assistencial integrat, resilent i sostenible.

“A Catalunya, es potenciarà l’entrada ràpida de la innovació al sector sanitari, també millorarà la gestió de crítics de manera interconnectada, així com l’atenció integrada i la implicació de l’Atenció Primària”, ha puntualitzat Maspons.

La directora d’Estratègia, Innovació i Avaluació de la GTMS ha aprofundit en els canvis que estan transformant l’atenció sanitària a l’àrea Metropolitana Sud de l’ICS: “els fons Next Generation ens serviran per consolidar l’estratègia de projectes que posen el pacient al centre, amb 16 subprojectes, i també per a disposar d’una estructura de gestió, l’Oficina de Gestió de Projectes, cosa no habitual al sector sanitari”.

Durant la seva intervenció, la Dra. Grifell ha fet una introducció a l’estratègia d’Innovació de la GTMS: “ens enfoquem en tres pilars: l’atenció integrada, l’apoderament dels pacients i les famílies, i l’ús intel·ligent de les dades per generar intel·ligència artificial i per a la gestió i la planificació”.

El Cafè Temàtic també ha comptat amb Jorge Riquelme, Business Development Manager de Tucuvi, startup que impulsa un cuidador virtual basat en IA i tecnologia de veu.

Recentment, l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) i la companyia farmacèutica catalana Ferrer han signat un conveni de col·laboració per promoure la innovació en l’àmbit de la salut i l’atenció integrada, centrada en les persones i la sostenibilitat del sistema. Una de les iniciatives en el marc d’aquest acord és la de compartir coneixement, explorar reptes i co-crear solucions en espais com el Living Lab by Ferrer.