La Marató de 3Cat finança quatre equips de recerca cardiovascular de l’IDIBELL, dos d’ells liderats per l’Hospital de Bellvitge

- Recerca
Quatre equips de recerca de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) han estat premiats per la Fundació La Marató de 3Cat, que ahir a la tarda, al plató 1 de la televisió pública catalana, va fer públics els projectes que rebran el finançament de l’edició 2022 de La Marató.

Dos d’aquests projectes estan encapçalats per investigadors de l’Hospital Universitari de Bellvitge.

Un d’ells és l’assaig clínic per a la prevenció de la miocardiopatia anomenat Deep septal pacing to prevent pacing-induced cardiomyopathy: the DEEP randomized clinical trial. Aquest projecte té com a investigador principal el Dr. Ignasi Anguera, cap de la Unitat d’Arítmies i Electrofisiologia del Servei de Cardiologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge, i ha rebut un ajut de 199.444 euros.

Així mateix, també ha estat becat el projecte de rehabilitació del pacient amb patologia del cor anomenat Rehabilitació cardíaca centrada en el pacient amb malaltia coronària: identificació de barreres clau segons el gènere i avaluació d'una intervenció personalitzada, estudi BREAK-CR. Aquest estudi està liderat per la Dra. Cristina Enjuanes facultativa especialista de Unitat Multidisciplinària d’Insuficiència Cardíaca Comunitària de l’Hospital Universitari de Bellvitge, i ha rebut una dotació de La Marató de 199.432,50 euros.

A més, La Marató ha donat suport a dos altres projectes de l’IDIBELL que es duran a terme de forma coordinada amb altres institucions. Es tracta del projecte encapçalat pel Dr. José López López, que estudiarà la malaltia periodontal i la hipertensió; i del projecte encapçalat pel Dr. Ángel Raya Chamorro, que durà a terme la traslació clínica de teràpies cel·lulars basades en iPSC per a la insuficiència cardíaca. En total, els fons que gestionarà l’IDIBELL ascendeixen als 685.320 €.

Aquests grups treballaran durant els pròxims 3 anys per trobar respostes en el camp de la salut cardiovascular. Les malalties del cor i del sistema circulatori tenen un alt impacte en la qualitat i l’esperança de vida de les persones: són la principal causa de mort i d’ingrés hospitalari als països desenvolupats. Només a Catalunya, cada dia moren 45 persones, dues cada hora, a causa d’un problema de salut d’aquest àmbit.

L’edició 2022 de La Marató va recaptar un total d’11,2 milions d’euros, que permetran que 71 equips de recerca duguin a terme 37 projectes en salut cardiovascular per avançar en la prevenció, el diagnòstic i el tractament d’unes malalties que suposen la primera causa de mort als països desenvolupats. En 31 anys de trajectòria, La Marató ha finançat un total de 1.022 projectes de recerca.

Subscriu-te als nostres butlletins

Selecciona el butlletí que vols rebre: