Aquest 20 de febrer, el Servei de Medicina Interna de l'HUB ha estat reconegut amb la màxima distinció d'excel·lència en el maneig de les malalties minoritàries per la Sociedad Española de Medicina Interna (SEMI).
Concretament, el Servei ha rebut l'acreditació AVANÇADA en el projecte acreditatiu "SEMI Excelente" per la seva atenció i organització en l’assistència, docència i recerca respecte els pacients amb malalties minoritàries, després de la corresponent avaluació per part de la Comissió de Qualitat d'aquesta societat científica. Aquesta acreditació és la 13a atorgada per aquesta Societat a tot Espanya, sis d’elles amb acreditació AVANÇADA.
El Servei de Medicina Interna de l'HUB és expert i referent en un ampli nombre de malalties minoritàries, sempre en l’escenari d’unitats multidisciplinàries col·laborant amb especialistes d’altres serveis de l’hospital i del Campus Bellvitge (UB i IDIBELL) i sovint també a través d'un treball en xarxa amb altres centres de referència, tant en l'àmbit assistencial com de la recerca.
El Dr. Antoni Riera-Mestre, cap del Servei de Medicina Interna i coordinador del Grup de Malalties Minoritàries de l’Hospital Universitari de Bellvitge, destaca l’impuls que dona el treball coordinat: “el Grup de Malalties Minoritàries és un projecte transversal i un segell identitari del nostre centre, que ens permet cercar sinergies, optimitzar recursos i avançar millor i més ràpid per tal de millorar l’atenció als pacients amb malalties minoritàries i el seu entorn”.
En conjunt, l’Hospital Universitari de Bellvitge tracta més de 200 malalties minoritàries i més de 4.000 pacients afectats per aquest tipus de patologies. En molts casos, es tracta d’equips i unitats de referència a nivell català, estatal i europeu.