Professionals de l’HUB, protagonistes d’una campanya de l’Ajuntament pel 50è aniversari de l’hospital

-

“Quin ciutadà o ciutadana de L’Hospitalet no pot explicar alguna història d’amor i vida que el vinculi a l’Hospital de Bellvitge?”, així apel·la l’Ajuntament de L’Hospitalet a la memòria del veïnat de la ciutat en la campanya “L’H❤️HUB. Mig segle d’estima”, que s’acaba d’engegar amb motiu de la celebració dels 50 anys de l’Hospital Universitari de Bellvitge.

En aquestes cinc dècades, tant la ciutat de L’Hospitalet com l’Hospital de Bellvitge han crescut i han recorregut un camí emocional i de transformació junts, i queden molts reptes per endavant. Aquesta és la idea central de la campanya que l’Ajuntament de L’Hospitalet ha llançat per celebrar el passat, el present i el futur comú de l’hospital i del segon municipi en nombre d’habitants de Catalunya. 

De fet, per posar en valor la tasca assistencial de l’hospital i la seva forta vinculació al territori, el consistori ha triat com a protagonistes de la campanya a professionals de diversos serveis de  l’HUB que viuen als barris de L’Hospitalet. 

Les imatges es poden veure en banderoles i oppis publicitaris instal·lats a la ciutat, així com a les xarxes socials, webs i mitjans de comunicació municipals. 

Són protagonistes de la campanya el Dr. Jaume Notario, dermatòleg i veí de la Torrassa; la Dra. Cristina Capdevila, directora de l’hospital i veïna de Sant Josep; Cristina Gallardo, infermera i veïna de la Florida; Laura Villena, treballadora de la bugaderia i veïna del centre; Irene Sánchez, zeladora de l’hospital i veïna de Bellvitge; Dr. Josep Comín, cap del Servei de Cardiologia investigador de l’IDIBELL i veí de la Torrassa; Gemma López, hostessa de l’hospital i veïna del centre, i el Dr. Javier Ríos, resident d’Urgències i veí del barri de Bellvitge. 

L’HUB és part del paisatge urbà de la ciutat, però també emocional

Ubicat davant l’edifici de Consultes Externes, aquest 2021 es va inaugurar el Jardí de les Emocions, un espai interdisciplinari que l’Ajuntament de L’Hospitalet ha dedicat a la memòria de les persones que han estat víctimes de la covid i per a retre homenatge als professionals essencials de l’Hospital de Bellvitge i a la ciutadania en general per l’esforç col·lectiu realitzat.

Precisament, l’espai rep el nom del llibre virtual habilitat en els moments més durs del confinament i la pandèmia perquè la ciutadania de L’Hospitalet expressés els seus sentiments. La intervenció artística ha comptat amb creadors del Districte Cultural de L’Hospitalet i destaca els valors de la solidaritat, la coordinació, el reconeixement, el compromís i el treball conjunt

A més de compartir passat i present, l’hospital i la ciutat també comparteixen il·lusió pel futur. El projecte del Clúster Biomèdic de Bellvitge ha de fer de L’Hospitalet la capital biomèdica d’Europa i un ecosistema innovador en salut referent en medicina personalitzada amb el coneixement de l’HUB, l’Institut Català d’Oncologia (ICO), la Universitat de Barcelona (UB), l’IDIBELL i l’Hospital de Sant Joan de Déu. 

Vegeu l'anunci de la campanya per a premsa

Vegeu les banderoles de la campanya