Aquest dilluns i dimarts 19 i 20 de setembre s’ha celebrat el segon Simposi Oncobell a l’auditori de l’Hospital Universitari de Bellvitge. Sota el lema “construint ponts entre la ciència, la medicina i les persones” el congrés és un fòrum per a discutir els últims avenços en recerca bàsica i clínica amb professionals de primer nivell del càncer.
En l’edició d’aquest any, hi han participat investigadors i investigadores de l'Hospital Universitari de Bellvitge, l’IDIBELL i d’altres centres de recerca nacionals i internacionals.
La Dra. Marisol Soengas, del CNIO de Madrid, ha estat l’encarregada d’iniciar el congrés amb una sessió plenària sobre melanoma. Posteriorment, al llarg de tota la trobada han tingut lloc diverses sessions presidides per professionals de l’IDIBELL en les quals s’ha aprofundit sobre temes com la genòmica, la immunitat contra el càncer, les noves tecnologies clíniques, la metàstasi o el desenvolupament de resistències al tractament. Per finalitzar les dues jornades, el Dr. Alberto Bardelli, de la Universitat de Torino, ha ofert una ponència sobre la vigilància immunològica en el càncer.
Aquest és el segon any que el programa de recerca en Mecanismes Moleculars i Teràpia Experimental en Oncologia de l’IDIBELL organitza el Simposi Oncobell. Aquest programa format per 21 grups de recerca i 91 investigadors i investigadores principals lluita contra el càncer de manera col·lectiva i multidisciplinària, enfocant-se tant en els mecanismes moleculars com en les teràpies experimentals.
Segons la Dra. Isabel Fabregat i el Dr. Josep Maria Piulats, tots dos coordinadors del programa Oncobell: "estimular la comunicació entre grups de recerca ens pot portar a construir millors idees que ens permetin traslladar el coneixement de la recerca bàsica a la clínica més fàcilment“.