Ingrés a l'hospital

Amb aquesta guia volem facilitar la vostra estada i resoldre dubtes i preguntes que puguin sorgir abans, durant i després de l'ingrés a l’hospital.

El dia de l’ingrés, ha de venir a l’hospital a l’hora que li hagin comunicat telefònicament amb un sol acompanyant.

Quan arribi a l’hospital, haurà de dirigir-se a la màquina d'admissió de pacients, ubicada a la part esquerra del vestíbul de la planta 0, que l’indicarà on ha d’anar a fer l’admissió.

Imagen
guia del pacient HUB
Imagen
Guia del pacient HUB
Imagen
guia del pacient HUB
Imagen
Guia del pacient HUB

Quan arribeu a la planta, el personal referent d’infermeria us explicarà el funcionament de la unitat. L’equip mèdic que us atén us informarà a vosaltres i/o a la persona que designeu com a portaveu o representant legal sobre la vostra evolució i també de les proves i els tractaments que us han de fer. La informació al portaveu podrà ser telefònica o presencial segons l’estat del pacient, el criteri dels professionals sanitaris o la voluntat del mateix pacient i/o portaveu. És important que durant les primeres 48-72 hores de l’ingrés, el pacient o un familiar passi per la secretaria del seu servei on rebrà informació específica de les normes de funcionament.

És una de les prioritats de l’Hospital Universitari de Bellvitge, que actua aplicant les mesures del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, així com les recomanacions d’organismes internacionals com la Organització Mundial de la Salut, entre d’altres. Vosaltres també podeu col·laborar a cuidar de la vostra seguretat si seguiu les següents recomanacions bàsiques:

  • Si la vostra salut us ho permet, podeu sortir de l’habitació, sota la vostra responsabilitat i després de comunicar-ho a l’equip assistencial (infermer/a o metge/essa). No està permesa la sortida fora de l’edifici de l’hospital.
  • No us traieu ni feu malbé la polsera identificativa que us posem en ingressar a l’hospital, ja que conté les vostres dades personals imprescindibles per evitar errors d’identificació. Pel mateix motiu, sempre que sigui necessari, especialment abans de fer-vos algunes proves i/o tractaments, us podem demanar el vostre nom per confirmar la vostra identitat.
  • Per evitar possibles caigudes durant la vostra estada a l’hospital, us facilitarem tota la informació necessària per a prevenir-les.
  • Renteu-vos sempre les mans amb aigua i sabó, durant almenys 20 segons, després d'haver utilitzat el lavabo, abans de menjar o després de tocar un objecte que estigui brut. Les mans s'han de mantenir sempre netes.

La dieta dels pacients està prescrita segons les indicacions mèdiques. No prengueu res sense que ho sàpiga la vostra infermera referent, ja que podria perjudicar-vos. Tot i així, i si no hi ha contraindicació mèdica, és possible que pugueu escollir el menú entre diverses opcions. El personal de la unitat us informarà sobre la manera de fer-ho. A més, i atenent a la multiculturalitat dels/les nostres usuaris/es, també disposem de menús per satisfer les vostres creences.

L’horari dels àpats és:

Esmorzar: de 8 h a 9.30 h.

Dinar: de 13.30 h a 15 h.

Sopar: de 19.30 h a 21 h.

 

Està prohibit fumar en tot el recinte hospitalari (Llei 42/2010). Si esteu ingressats i sou fumadors, i durant la vostra estada necessiteu ajuda per tal de no fumar, expliqueu al vostre metge o infermera la vostra situació perquè us pugui ajudar.

El silenci és fonamental per a la recuperació dels malalts. Per afavorir el seu descans, es mantindrà un volum baix de so en telèfons mòbils, televisors i altres aparells. Es recomana l’ús d’auriculars en els dispositius propis. A partir de les 23 hores, tots els dispositius hauran d’estar silenciats.

L’horari en què es pot fer servir la televisió és de 7 a 23 hores, però haurà de ser apagada en qualsevol moment si molesta el company/a d’habitació o si interfereix en la tasca del personal sanitari.

Per tal de respectar la intimitat i el descans dels pacients, recomanem que les portes de les habitacions estiguin tancades. És necessari que els controls d’infermeria de les unitats i les habitacions estiguin ordenats i lliures d’obstacles que dificultin la feina dels professionals.

Per privadesa i confidencialitat, no es permet l'ús de càmeres o aparells d'enregistrament.

La neteja de l’habitació es realitza cada dia, habitualment en el torn de matí.

En ocasions, els acompanyats hauran d’abandonar l’habitació quan es precisi, per motius de neteja d’habitació, visita mèdica, cures específiques i tractaments que els pacients puguin requerir. Recordeu que rentar-se les mans és la manera principal de prevenir la propagació d’infeccions a l'hospital. Per aquest motiu, és molt important que es rentin les mans amb el gel hidroalcohòlic situat a la porta de cada habitació, abans d´entrar-hi i sortir-ne, i tants cops com considerin necessari un cop dintre.

Recordeu que només es permet un acompanyant per pacient a l’habitació i que cal evitar les visites de persones que estiguin refredades o es trobin malament. Així mateix, els acompanyants o visites cal que evitin tocar embenats o equips de sèrum del pacient.

HORARI DE VISITES

De dilluns a divendres: de 13.00 h a 21.00 h

Caps de setmana i festius:: de 9.00 h a 21.00 h

 

Recomanem no portar objectes de valor. Si en porteu, en cas que el/la pacient sigui traslladat a una de les unitats de cures crítiques, o quiròfans contacteu amb la infermera referent per iniciar el procés de custòdia. L’ hospital no se’n fa responsable si no estan dipositats al Servei de Seguretat.

 

Durant l’ingrés a l’hospital, si cal gestionar la seva baixa laboral, ha de contactar amb l’administratiu del servei de dilluns a divendres de 10.00 a 15.00 h. o adreçar-vos al taulell d’informació de la porta principal de dilluns a divendres de 7.00 a 21.30 h. i en caps de setmana i festius de 8.00 a 21.00 h.

Subscriu-te als nostres butlletins

Selecciona el butlletí que vols rebre: