Un estudi sobre pacients grans a Urgències liderat per Bellvitge, entre els 10 millors del congrés SEMES

- Recerca

Una comunicació del Servei d'Urgències de l'Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) ha estat seleccionada entre les deu millors del 34è Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Medicina d'Urgències i Emergències (SEMES). El congrés se celebrarà a Sevilla del 5 al 7 de juny, i la investigació ha estat publicada a la revista internacional Emergències.

L'estudi, liderat per les doctores Elena Fuentes i Lidia Fuentes, ha destacat entre els 2.804 acceptats pel Comitè Científic del congrés.

Titulat "Comparació de les característiques i els resultats evolutius a curt i llarg termini en pacients de 65 anys o més que viuen en residència respecte dels que viuen en domicili propi. Estudi EDEN-40", el treball analitza les dades de 23.629 pacients majors de 65 anys atesos a 52 serveis d'urgències hospitalaris a Espanya durant una setmana d'abril del 2019.

La investigació revela que els pacients que viuen en residències presenten una pitjor situació basal i una mortalitat global més gran al cap de 30 dies i a l'any, en comparació amb aquells que viuen als seus domicilis familiars. Tot i això, no es van observar diferències significatives en la revisita a urgències i l'hospitalització entre els dos grups.

Aquest estudi subratlla la importància d'entendre les diferències en les característiques i el pronòstic dels pacients grans que viuen en residències davant d'aquells que resideixen a casa seva. Aquest coneixement és crucial per millorar l'atenció i els resultats clínics d'una població en ràpid creixement a Espanya.

Els resultats proporcionen informació valuosa per a la planificació de l'atenció sanitària i la implementació d'estratègies específiques per millorar la qualitat de vida i la supervivència dels pacients majors, especialment aquells que viuen en residències.

El reconeixement al Congrés SEMES destaca la rellevància d’aquest estudi i l'excel·lència del treball fet per l'equip de l'Hospital Universitari de Bellvitge, consolidant la seva posició com a referent en la recerca i l'atenció d’urgències a escala estatal i internacional. A més de l'atenció immediata als pacients, el Servei d'Urgències de l'HUB desenvolupa funcions de recerca i ofereix formació de pregrau, grau i formació continuada a l'àmbit de la Medicina d'Urgències.

Consulta el número de la revista Emergències per a més detalls sobre la comunicació.

Subscriu-te als nostres butlletins

Selecciona el butlletí que vols rebre: