Nova exposició a Consultes Externes de l’HUB a càrrec del grup “Per amor a l’art”, entre ells un pacient trasplantat

-

L’Ángel Martínez va ser trasplantat de fetge pel Dr. Juli Busquets a l’Hospital Universitari de Bellvitge el 23 de març de 2021. Aquell dia va representar un “salt de vida” per a ell, emoció que ha plasmat en una pintura ara exposada al vestíbul de Consultes Externes. L’acompanyen altres quadres del grup de pintura ‘Per amor a l’art’, vinculat a la Fundació Escola Municipal d’Arts i Oficis d’Olesa de Montserrat. 

“Gràcies a la pintura, vaig renéixer. Ara compleixo el somni de compartir art a l’hospital gràcies al qual també vaig tenir una segona vida”, ha explicat l’Ángel Martínez durant la inauguració de l’exposició aquest 8 de març. En una de les seves visites de control, acompanyat de Gladys Figueras, la coordinadora del grup de pintura al que s’havia unit, es van fixar en l’espai de Consultes Externes i es van marcar el repte d’exposar-hi.

“En aquesta paret, hem volgut mostrar les nostres pintures, totes elles fetes expressament per aquesta especial ocasió”, segons la coordinadora del grup de pintura. “Volíem omplir un trosset de l’Hospital de Bellvitge amb motius alegres i despertar algun somriure per alleugerir tothom qui passa per aquí”, ha afegit. 

En la inauguració, la gerent de l’àrea Metropolitana Sud de l’ICS i de l’Hospital de Bellvitge, la Dra. Montserrat Figuerola, s’ha referit al vincle entre art i salut: “l’art s’associa a processos de curació, amb efectes clínics positius, i així està reconegut per l’Organització Mundial de la Salut”. 

Amb l’exposició “Per amor a l’art”, que es podrà visitar fins al 10 d’abril, es reprèn la programació estable que havia quedat interrompuda per la pandèmia. 

Subscriu-te als nostres butlletins

Selecciona el butlletí que vols rebre: