L’HUB aporta expertesa sobre cirurgia robòtica i innovació en el tractament quirúrgic del càncer de pulmó en un taller de l’AECC

-

El Dr. Ricard Ramos, facultatiu especialista de Cirurgia Toràcica de l’HUB i director de la Càtedra UB-HUB de Cirurgia Robòtica Abex, ha estat un dels experts convidats a la jornada “Claus en l’abordatge del càncer de pulmó”, organitzada a la seu de Barcelona de l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC). La trobada ha tingut lloc en el marc del Dia Mundial del Càncer de Pulmó, el 17 de novembre.

Els tumors de pulmó representen la primera causa de mort per càncer a Espanya en l’actualitat, amb un 20% de les defuncions.

En aquest context, l’AECC ha impulsat un espai d’actualització de coneixements amb destacats experts en la malaltia. Durant la jornada, han tractat la importància de la prevenció primària i secundària, la cirurgia robòtica, la medicina de precisió i l’abordatge multidisciplinari del pacient amb càncer de pulmó.

Precisament, el Dr. Ramos ha exposat la innovació en el tractament quirúrgic del càncer de pulmó. En concret, el professional de l’HUB ha incidit en les reseccions estalviadores de parènquima pulmonar i l’abordatge robòtic.

De fet, l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) és l’hospital líder en cirurgia robòtica a Catalunya, amb aproximadament set-centes intervencions anuals amb els tres robots Da Vinci dels que disposa. Amb la visió de revolucionar la implementació de la cirurgia robòtica potenciant la innovació, la docència i la recerca per assolir una assistència d’excel·lència, el 2021 es va crear la Càtedra UB-HUB de Cirurgia Robòtica Abex, l’única en actiu actualment a l’Estat.