L’Hospital de Bellvitge i l’Atenció Primària Metropolitana Sud celebren el Dia Mundial de l’Activitat Física amb una caminada saludable al Prat

-

Uns 80 professionals i ciutadans han participat avui en una caminada saludable que s’ha iniciat de forma simultània des de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) i el CAP Disset de setembre del Prat de Llobregat. En el decurs de la caminada pel Delta del Llobregat, professionals de l’hospital i de l’Atenció Primària Metropolitana Sud (APMS) han explicat de forma pràctica perquè l’activitat física és fonamental per mantenir una bona salut.

Els dos grups s’han trobat al Parc del Riu del Prat, on s’han portat a terme les intervencions dels professionals per subratllar la rellevància de l’activitat física des de diferents vessants. El regidor de Salut Pública i Consum de l’Ajuntament del Prat, Gabriel Soriano, ha donat la benvinguda a tots els participants en la caminada en nom del consistori, que també ha col·laborat de forma activa en la iniciativa promoguda des de l’HUB i l’APMS.

Obrint un seguit de breus parlaments, el Dr. José González Costello, del Servei de Cardiologia de l’Hospital de Bellvitge, ha destacat que l’exercici físic és el primer tractament a prescriure a qualsevol persona per als factors de risc cardiovascular. En aquest sentit ha posat com a exemple les persones que han estat trasplantades de cor. Jordi García, trasplantat de cor a l’HUB i impulsor de l’associació Mou-te per la vida, ha estat un dels participants en la caminada, juntament amb d’altres pacients trasplantats i pacients agrupats en d’altres associacions, com ara AIRE, que aplega persones amb malalties pulmonars.

La Dra. Vanesa Vicens, del Servei de Pneumologia de l’hospital, ha destacat que l’exercici físic regular permet que els pulmons assoleixin la seva màxima capacitat funcional, amb tots els beneficis que això comporta per a la salut respiratòria.

De la seva banda, la Dra. Rosa Planas, cap del Servei de Rehabilitació ha posat èmfasi en la necessitat de prescriure l’exercici físic com un tractament més, que necessita de la mateixa adherència per part del pacient que qualsevol altre. A més ha remarcat la diferència entre activitat i exercici físic. “Parlem d’exercici quan està pautat, i inclou tres fases: l’escalfament; la realització d’un esforç, i, per últim, el refredament”, ha afirmat.

El ventall de beneficis de l’activitat física per a la salut l’ha completat la psicòloga clínica Helena Reñé, referent de Benestar Emocional Comunitari de l’Atenció Primària Metropolitana Sud, que ha posat l’accent en el benestar emocional que comporta l’exercici, “ens movem i es mobilitzen també les nostres emocions”, ha assenyalat.

Després de la primera parada al Parc del Riu, el grup ja unificat ha continuat la caminada cap els espais naturals del Delta del Llobregat, concretament a la zona de Cal Tet, on un guia ha explicat a peu de riu la singularitat d’una àrea excepcional per la diversitat de flora i fauna, sobretot aus, que acull. Des d’aquest punt s’ha iniciat la tornada cap a l’HUB o bé cap al Prat, per completar uns 10 km de caminada.

edit-webform-itemsedit-actions--2

Subscriu-te als nostres butlletins

Selecciona el butlletí que vols rebre: