L’Hospital de Bellvitge acull del 18 al 28 de juny l’exposició “El cor que mou la sang”, que pretén mostrar la importància del cor humà i la sang que mou, i alhora apropar l’activitat del Banc de Sang i Teixits als professionals sanitaris i als ciutadans.
D’aquesta forma, les Consultes Externes i l’accés al Banc de Sang del centre canvien la seva aparença habitual. Venes i artèries i una “corda que salva vides” com a guies de recorregut posen en evidència que sense la donació de sang, els hospitals no podrien funcionar.
Es tracta d’una idea que es reforça amb un muntatge fotogràfic amb imatges de grans format que ja a l’exterior de l’edifici de Consultes Externes mostren diferents testimonis de donants i receptors que subratllen algun aspecte d’aquest acte solidari fonamental.
Un cop dins de la sala de Consultes Externes, un seguit de “venes” i “arteries” condueixen el públic fins a l’exposició, que repassa la historia de l’hematologia i ensenya curiositats sobre la sang.
Finalment, i a través d’una metàfora força eloqüent, “la corda que salva vides”, els donants segueixen un recorregut marcat que desemboca a l’entrada del Banc de Sang de Bellvitge, el lloc on “se salven vides”; com ho explica un vinil de grans dimensions.
La campanya més solidària
L’objectiu de l’exposició és engrescar principalment els professionals sanitaris que treballen a Bellvitge, ja que ells poden donar sang i a més, fer d’altaveu i ajudar a explicar com n’és de necessària per diferents intervencions i tractaments.
Aquest projecte consolida un dels valors intrínsecs de l’organització, la solidaritat, ja que fa partícips als professionals sanitaris tant de la donació en sí, com de la promoció de la donació de sang.
La mostra té caràcter itinerant i ha estat concebuda per fer difusió de la donació de sang on és més necessari: als centres hospitalaris de tot Catalunya. L’han acollit ja centres com l’Hospital Joan XXIII, Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, o el de Reus.