La intel·ligència artificial revoluciona la Reumatologia: l'experiència de l'Hospital de Bellvitge en el Curs de Tutors i Residents de la SER

- Innovació

El doctor Diego Benavent, del Servei de Reumatologia de l'Hospital Universitari de Bellvitge (HUB), ha destacat el paper transformador de la intel·ligència artificial (IA) en la pràctica clínica i la investigació en Reumatologia durant la seva intervenció en el 23è Curs de Tutors i Residents de la Societat Espanyola de Reumatologia (SER) aquest 12 i 13 d’abril a València

Benavent va explicar que la IA, tant discriminativa com generativa, ofereix grans beneficis en el diagnòstic, tractament i ensenyament d'aquesta especialitat mèdica. La IA discriminativa, utilitzada per estratificar subgrups de malalties i millorar el diagnòstic, i la IA generativa, que crea nou contingut basat en dades, estan revolucionant la forma com s'ensenya i es practica la medicina, adaptant-se al coneixement i la velocitat d'aprenentatge dels estudiants.

En el marc d'aquest curs, va destacar la participació activa de l'Hospital de Bellvitge. El doctor Xavier Juanola, del servei de Reumatologia, va moderar una sessió especial anomenada "Reumatrivial", on els residents i tutors competeixen en un trivial de preguntes reumatològiques. A més, els residents Martí Aguilar i Montserrat Roig, juntament amb la tutora Laura Berbel, van formar part activa de l'esdeveniment, demostrant el compromís de l’HUB amb la formació i el desenvolupament professional en Reumatologia.

El Curs de Tutors i Residents de la SER representa una oportunitat única per a l'intercanvi de coneixements i experiències en un ambient educatiu i col·laboratiu. L’èxit d'aquesta iniciativa rau en la seva capacitat per proporcionar continguts adaptats a les necessitats de formació dels especialistes en Reumatologia, així com en la promoció de l'aprenentatge actiu i la creació de xarxes d'intercanvi.