El Servei d’Urologia de Bellvitge celebra cinc dècades al costat del ciutadà

-

El passat divendres 25 de novembre, el Servei d’Urologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge va commemorar els seus cinquanta anys d’existència –que coincideixen amb els cinquanta anys d’història de l’hospital– amb un acte que va servir per a la retrobada de molts amics i companys del passat i el present del servei i per recordar algunes de les fites aconseguides durant aquest temps.

“L’esforç que hem fet en aquests cinquanta anys ha estat brutal, és impossible resumir-lo”, va afirmar durant l’acte el Dr. Eladio Franco, antic cap del servei. Per la seva banda, Maite Bayarri, històrica infermera quirúrgica del servei, va remarcar que “no tenen res a veure les condicions en què treballem avui dia amb les dels anys setanta; eren moments difícils, però les grans limitacions que teníem ens van reforçar com a equip de treball per anar progressant”.

El servei va començar sota el carismàtic lideratge del Dr. Narcís Serrallach, un dels uròlegs més prestigiosos de Catalunya en aquell moment. Des de llavors, al llarg de cinc dècades ha anat sumant fites rellevants, des la introducció de les cistectomies fins a a l’inici del trasplantaments renals o a l’inici de la litotrípsia per al tractament dels càlculs renals, entre moltes altres. En el moment actual és líder a Espanya en trasplantaments renals i en cirurgia robòtica urològica i també un servei de referència en molts altres àmbits, com ara la cirurgia protèsica i urogenital.