El Govern lliura la placa Josep Trueta al mèrit sanitari a l'Hospital de Bellvitge

- Certificacions

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha lliurat avui les medalles i plaques Josep Trueta a professionals i entitats destacades de l'àmbit de salut, en un acte celebrat al Palau de la Generalitat. Entre les entitats premiades, hi ha l'Hospital Universitari de Bellvitge (HUB), per la seva tasca de centre de referència de màxima complexitat per a 2 milions de persones. En el mateix acte, la Dra. Mònica Povedano, cap de secció del Servei de Neurologia de l’HUB, ha rebut una de les medalles individuals Josep Trueta.

Els guardons s'han concedit a un total de 15 persones i entitats per haver destacat de manera significativa pels serveis prestats amb vista al progrés i la millora de la sanitat. Pere Aragonès ha felicitat tots els premiats i premiades i ha destacat que són “un referent i un exemple de vocació i compromís”. Així mateix, ha expressat el seu agraïment i el de tot el Govern i la societat catalana “al conjunt de professionals que treballen de forma abnegada al sistema públic del nostre país”.

En l’acte també ha intervingut el conseller de Salut, Manel Balcells, qui ha posat de relleu “la gran vàlua dels nostres professionals que, especialment en temps difícils, com els que ens ha tocat viure, posen a disposició del sistema i de la ciutadania tota la seva expertesa i valor humà".

En aquesta mateixa línia, Manel Balcells ha assenyalat que els premis posen en relleu la tasca de les entitats que “contribueixen a la qualitat del sistema de salut, des de la pràctica clínica, la formació o la recerca”. “Entitats, algunes amb anys d’experiència, orientades a la millora de l’excel·lència del pacient, i d’altres innovant amb el disseny de sistemes alternatius o tenint cura dels mateixos professionals”, ha reblat.

En la comunicació del guardó, el Govern destaca que l'Hospital de Bellvitge, que l’any passat ha commemorat el seu cinquantè aniversari, és centre de referència de màxima complexitat i l'hospital públic, universitari i d'investigació per a 2 milions de persones de l'eix sud de Catalunya.

Entre altres mèrits, destaca que integra en els seus projectes l’orientació a la millora de l’experiència del pacient i el treball en xarxa amb l’atenció primària i els centres hospitalaris de l’entorn, la seva orientació a la medicina personalitzada, i el fet de disposar de les millors eines de diagnòstic genètic i d’imatge per al càncer i les malalties minoritàries.

També subratlla el fet que incorporarà un nou Centre d’Alta Precisió Diagnòstica amb el primer PET/Ressonància Magnètica de la xarxa assistencial de l’Estat, i que forma part del Clúster Biomèdic de Bellvitge, un projecte de futur que integra diferents institucions i aportarà un gran pas endavant en salut digital, medicina personalitzada i treball amb dades.

Premi a Mònica Povedano

Pel que fa a la Dra. Mònica Povedano Panadès, especialista en esclerosi lateral amiotròfica i altres malalties neuromusculars i de les neurones motores degeneratives, la comunicació dels guardons destaca la seva trajectòria professional i la seva àmplia tasca docent i científica, el seu paper d'investigadora referent per a Espanya del Consorci Europeu d'Investigació de l'ELA.

Així mateix, es destaca el premi concedit a la Dra. Povedano per la Societat Espanyola de Neurologia en la modalitat científica en malalties neuromusculars, així com el seu paper de divulgadora a escala internacional de l'ELA, entre d'altres mèrits.

La Dra. Povedano va ser, a més, l’encarregada de fer un breu parlament en representació de tots els guardonats. En les seves paraules, va destacar la vocació de treball en xarxa entre diferents dispositius i entre professionals de diferents àmbits i especialitats, com un dels principals trets definitoris del Sistema de Salut Català, apreciable en el perfil i la trajectòria de les persones i entitats premiades amb les medalles i plaques Josep Trueta.

En aquest enllaç podeu veure el llistat complet de les organitzacions i professionals premiats