El Dr. Hachem presideix l’11è Congrés d’Artroscòpia i Cirurgia del Genoll

- Formació

El Dr. A. Hachem, responsable de la Unitat d’Espatlla del Servei Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge, ha presidit l’11è Congrés Conjunt de l’Associació Espanyola d’Artroscòpia (AEA) i la Societat Espanyola del Genoll (SEROD), que s’ha celebrat del 26 al 28 de juny al Palau de Congressos de Barcelona. Es tracta de l’activitat científica més important a Espanya en l’àmbit de l’artroscòpia i la cirurgia de genoll.

El comitè científic local ha comptat amb una participació majoritària d’especialistes del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia del nostre hospital. Així mateix, s’ha celebrat simultàniament el 32è Congrés d’Infermeria d’Artroscòpia i Genoll de l’AEA-SEROD, amb un comitè organitzador i un comitè científic integrats totalment per professionals infermers del nostre centre.

El congrés de l’AEA-SEROD ha tornat a la ciutat de Barcelona després de més de trenta anys d’absència, i ha comptat amb l’assistència de gairebé 1.300 especialistes procedents d’arreu de l’Estat. Ha disposat de quatre i fins a cinc sales per a presentacions simultànies, fet que ha permès desplegar una agenda científica de primer nivell que ha superat el nombre de continguts dels congressos previs.

S’hi han abordat els avenços mèdics més recents en artroscòpia i cirurgia oberta de genoll, espatlla, maluc, canell i mà, turmell i peu, columna i ortobiologia. Pel que fa al congrés d’infermeria, s’hi ha desplegat un ampli ventall de continguts sobre preparació, instrumentació, esterilització, emmagatzematge o seguretat del pacient, entre d’altres temes.

Molts dels participants han expressat a l’organització la seva satisfacció tant pel que fa als continguts com a la dinàmica de les presentacions.

Subscriu-te als nostres butlletins

Selecciona el butlletí que vols rebre: