Dissabte 18 de desembre participa en la Transplant Run 2021, amb sortida i meta a l’Hospital de Bellvitge

-

Dissabte 18 de desembre se celebrarà una nova edició de la cursa popular solidària Transplant Run amb un recorregut urbà de 5 km que tindrà la sortida i l’arribada a l’Hospital Universitari de Bellvitge, en el marc de la celebració del 50è aniversari del centre.

La cursa pretén sensibilitzar i fer partícip a la ciutadania de la cultura de la donació d’òrgans que ha permès consolidar un sistema de trasplantaments modèlic.

Les inscripcions per a les dues modalitats de la cursa, 5 km (cronometrada i amb dorsal) i 1 km (familiar, per córrer de la mà amb els més petits), ja es poden realitzar en la pàgina web transplantrun.cat. A més, si es vol col·laborar en la cursa sense córrer, es poden realitzar aportacions com a Dorsal 0, o bé inscriure’s com a voluntari/a. Més enllà d’una cursa, la Transplant Run pretén ser una festa esportiva, solidària i familiar per a tothom.

L’Associació Catalana de Malalts de Ronyó (ADER) organitza la cursa amb l’objectiu de destinar les aportacions i ingressos a projectes de donació i trasplantament a Catalunya. Un comitè científic d’experts integrat per Jaume Tort, president de l’OCATT; els Drs. Francesc Moreso, Josep M. Campistol i Joan Fabregat i Javier Altemir, pacient trasplantat, designarà els projectes subvencionats.

Antoni Tombas, president d'ADER, va afirmar durant la presentació de la cursa que la Transplant Run "ha trobat a la ciutat de l'Hospitalet l'acolliment i la sensibilitat, també l'entusiasme, per reactivar aquesta acció a favor d'una major visibilitat de la normalització i integració social de les persones trasplantades".

Serà una cursa de perfil pla que transcorrerà pels carrers de Bellvitge, arribarà fins a la Carretera del Mig de la zona industrial de l'Hospitalet, i tornarà fins a la zona de l'heliport de l'Hospital de Bellvitge, epicentre de la Transplant Run 2021.

La influencer Elena Román, trasplantada renal, va intervenir en un vídeo de promoció per animar a la inscripció, i viatjarà fins a l'Hospitalet des de Madrid el dia 18 per unir-se a la cursa i reforçar aquest esperit de solidaritat amb el món del trasplantament.