Aquesta setmana, la consultora Anthesis-Lavola ha començat a fer treball de camp per a la fase de diagnosi del Pla de Mobilitat del Campus de Bellvitge. L’eix motivador del Pla és garantir l’accessibilitat dels ciutadans en el marc d’un model de desenvolupament sostenible.
El Pla es desplega en el marc de la Llei de Mobilitat, que té com objectiu garantir a tots els ciutadans una accessibilitat amb mitjans sostenibles. La Llei precisa que cal garantir plenament l’accessibilitat als centres de treball, a les residències i als punts d’interés cultural, social, sanitari, formatiu o lúdic, amb el mínim impacte ambiental i de la manera més segura possible.
El nostre recinte sanitari es troba en una zona de grans infraestructures terrestres, aèries i marítimes però alhora d’important valor agrícola i paisatgístic, amb el Parc Fluvial del Llobregat. És un focus important d’atracció de viatges, amb un segment d’usuaris que no sempre tenen els mitjans motoritzats en alguns casos imprescindibles per accedir-hi.
L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, mitjançant la Taula de Mobilitat, juntament amb els integrants del Campus de Bellvitge (Hospital Universitari de Bellvitge, Institut Català d'Oncologia, Universitat de Barcelona, IDIBELL), els agents socials i l’AMB, es plantegen amb aquest Pla analitzar les característiques de l’actual situació i fer una diagnosi especialitzada de la situació en relació amb cada sistema de transport, per realitzar després una sèrie de propostes de millora de l’accessibilitat, augment de la seguretat en els desplaçaments, reducció dels costos econòmics i socials, i igualtat d’oportunitats.
S’estima un temps de treballs d’uns nou mesos.
Els treballs de la primera fase de diagnosi, d’uns cinc mesos de durada, inclouran:
- Recollir tota la informació de la xarxa de mobilitat del sector.
- Estudiar els documents preexistents: Pla director d’infraestructures 2030, Pla de Mobilitat Municipal de l’Hospitalet, Pla Director Urbanístic Gran Via-Llobregat...
- Requerir informació de cada entitat del campus (dades de personal, procedència, horaris, torns...)
- Facilitar els models d’enquesta en línia per a professionals i per a visitants i acompanyants.
- Anàlisi de la documentació, base cartogràfica, i treball de camp.