Desmuntamites: 7 falsos mites sobre la farmacoteràpia

Els medicaments poden ser efectius per curar moltes malalties, en algunes serveixen per evitar la seva evolució poden requerir mantenir el tractament per a tota la vida. En alguns casos, els problemes de salut no es poden resoldre amb medicaments.

Prendre més medicaments del receptat o recomanat pot augmentar el risc d'efectes no desitjats greus i fins i tot de toxicitat inclosa la mort. És crucial seguir les indicacions de l'equip assistencial quant a la dosi i la freqüència d'administració dels medicaments.

Els medicaments genèrics contenen els mateixos ingredients actius que els seus equivalents de marca i han de complir els mateixos estàndards de qualitat i eficàcia establerts per les autoritats reguladores. No hi ha evidència que recolzi la idea que els medicaments genèrics siguin menys efectius.

Tots els medicaments, inclosos els biosimilars, estan sotmesos a uns controls de qualitat i d'eficàcia exhaustius. Per tant, el biosimilar presenta les mateixes garanties que l’original.

Encara que els productes naturals sovint es perceben com a més segurs, alguns poden interactuar o ser incompatibles amb alguns medicaments o afavorir efectes no desitjats. És important informar el vostre metge sobre qualsevol suplement o producte natural que estigueu prenent per evitar possibles complicacions. Els controls d'aquests productes són menys estrictes i de vegades pot no conèixer-se la composició exacta.

La resposta a un medicament pot variar significativament entre persones a causa de diferències en la genètica, la fisiologia i altres variables. El que funciona per a una persona pot no funcionar per a una altra, per la qual cosa és important seguir les recomanacions del vostre equip assistencial.

Alguns medicaments s'han de prendre durant llargs períodes i fins i tot per a tota la vida. Mantingueu el tractament fins que el vostre equip assistencial no us indiqui el contrari.

Servei de Farmàcia Hospitalària

Subscriu-te als nostres butlletins

Selecciona el butlletí que vols rebre: