Un treball del Dr. Pons-Escoda rep el Premi Anual de la Societat Espanyola de Neuroradiologia

-

El Comitè Científic de la Sociedad Española de Neurorradiologia (SENR) ha atorgat el seu Premi Anual al Dr. Albert Pons-Escoda, del Servei de Diagnòstic per la Imatge de l'Hospital del Bellvitge, en reconeixement a la seva tasca investigadora i concretament per l’article publicat a l’American Journal of Neuroradiology (AJNR) Presurgical Identificació de Primary Central Nervous System Lymphoma with Normalitzant Time-Intensity Curve: A Pilot Study de New Method to Analyze DSC-PWI.

El Dr. Pons-Escoda presentarà el seu treball a la propera Reunió Anual de la SENR a Saragossa en 2022.

En el treball que ha estat objecte del reconeixement, el Dr. Pons-Escoda exposa un innovador mètode per analitzar estudis de perfusió per ressonància magnètica que busca una aplicabilitat generalitzable, fet que no era possible amb els mètodes d’anàlisi emprats fins al moment per a aquesta tècnica.

Aquest mètode d’anàlisi ha estat creat per l’equip de neurorradiologia de l’Hospital de Bellvitge (amb una important participació dels Drs. Carles Majós i Pablo Naval), i amb suport metodològic del grup de radiòmica del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia.

La factibilitat i aplicabilitat del mètode d’anàlisi es demostra en el rellevant diagnòstic prequirúrgic del limfoma cerebral primari. El treball desemboca en la creació d’una eina de suport pels neuroradiòlegs en el format de classificadors tumorals que ofereixen una alta fiabilitat per detectar el limfoma prequirúrgicament i de forma no invasiva.

Article de referència:

Presurgical Identification of Primary Central Nervous System Lymphoma with Normalized Time-Intensity Curve: A Pilot Study of a New Method to Analyze DSC-PWI. A Pons-Escoda et al. AJNR Am J Neuroradiol. 2020 Oct;41(10):1816-1824. doi:10.3174/ajnr.A6761. Epub 2020 Sep 17.

http://www.ajnr.org/content/ajnr/41/10/1816.full.pdf