Recomanacions de la Unitat de Trastorns de l’Alimentació: menjar no ha d’esdevenir una vàlvula d’escapament per al confinament

-

La incertesa, la falta d’exercici físic i la disponibilitat excessiva d’aliments a casa durant el confinament causa del coronavirus poden generar situacions de risc per a les persones que pateixen algun tipus de trastorn de l’alimentació (TCA). 

La Unitat de Trastorns de l’Alimentació de l’Hospital Universitari de Bellvitge ha preparat unes senzilles recomanacions que poden ajudar a evitar que l’alimentació s’utilitzi aquests dies com vàlvula d’escapament de l’avorriment o les emocions negatives.

El Dr. Fernando Fernández Aranda, coordinador de la Unitat de Trastorns de l’Alimentació de l’hospital resumeix en aquest vídeo les recomanacions de la unitat i subratlla que els professionals de la unitat continuen estan al costat dels seus pacients, ja sigui amb trucades telefòniques o responent a qualsevol consulta que arribi a l’adreça trastornsalimentaris@bellvitgehospital.cat.

Vegeu el vídeo

El document de recomanacions forma part d’un escrit que la unitat de Bellvitge ha publicat a la Revista Europea de Trastorns de l’Alimentació, en el qual han col·laborat els serveis de Malalties Infeccioses i de Psiquiatria del centre, amb la voluntat de superar de forma global els problemes afegits que la pandèmia pot provocar als pacients de TCA. Per això, les recomanacions han estat traduïdes a 15 idiomes.

Llegiu les recomanacions TCA i confinament COVID-19

  • Recomanacions de la Unitat de Trastorns de l’Alimentació HUB