L’HUB és reconegut centre de referència en ictus per la European Stroke Organisation

- Certificacions
L’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) ha estat reconegut i certificat com a centre de referència en ictus per la European Stroke Organisation, la societat europea més prestigiosa de l’especialitat. A més de certificar la unitat d’ictus, aquesta distinció atorga a l’hospital la categoria de Centre d’Atenció Integral d’Ictus (Comprehensive Stroke Center o Stroke Center).

Per obtenir aquesta distinció, s’han hagut de demostrar amb diferent documentació i auditories l’estructura, el personal i la tecnologia que s’utilitzen per atendre els pacients d’ictus.

També s’ha hagut de posar de manifest la capacitat de treball multidisciplinari amb altres especialitats (radiologia, rehabilitació, cardiologia, neurocirurgia, cirurgia vascular, medicina intensiva, urgències, dietètica i nutrició…), així com la implicació dels diferents estaments professionals en una estructura organitzativa.

Així mateix, s’ha hagut de constatar que s’acompleixen els estàndards i les mètriques més exigents en cobertura de guàrdies, ràtio professionals/pacients, protocols d’infermeria per a la detecció de complicacions, i suport a la investigació i la docència.

El fet de disposar d’aquesta certificació, a banda d’atorgar un reconeixement nacional i internacional, permet a la unitat exercir de referent territorial en l’atenció de l’ictus i en la formació i la docència dels diferents estaments professionals vinculats a aquesta especialitat, i establir una xarxa internacional en investigació i assajos clínics.

Aquesta certificació no és perpètua. Es renovarà cada 5 anys, cosa que ens farà ser exigents i constants en els resultats, l’organització i l’actualització en noves eines diagnòstiques, tecnologia i tractaments.