L’Hospital Universitari de Bellvitge rep en donació una obra de Boa Mistura

- Equipaments

Es tracta d’una instal•lació escultòrica de gran format encarregada pel centre comercial Westfield La Maquinista, que ara la dona a l’hospital

Restarà instal•lada de forma permanent a la terrassa de l’edifici de Consultes Externes

L’obra està composta de diversos prismes de planta triangular i 2,5 metres d’alçada que conformen un recorregut transitable i que estan disposats de tal manera que es generen dos continus visuals des de dos punts oposats. Des d’un punt de vista s’hi pot llegir el vers Jo et portaré l’aire i, des del contrari, la seva continuació d’on bufi el vent. Aquest text és una adaptació d’un fragment de la cançó Hospital del mar d’Els Pets, estrenada el 2001. La cançó parla d’una persona hospitalitzada, i el grup en va fer una nova versió l’any passat dedicada als professionals sanitaris i als malalts de Covid-19.

Les obres de Boa Mistura acostumen a tenir un caràcter efímer. Tot i això, en aquest cas han fet una excepció donat el caràcter marcadament social de la peça. Tal i com explica Pablo Purón, un dels integrants del col•lectiu Boa Mistura, “assumim que les nostres obres tenen un caràcter efímer pel fet d’estar instal•lades en un entorn incontrolable com és la via pública. Aquest cas és diferent, i volíem que fos una instal•lació permanent, que des d’avui formi part del dia a dia de l’hospital, de pacients, famílies, treballadors i treballadores”.

El col•lectiu artístic Boa Mistura va presentar l’obra el passat mes de juny en el marc del festival Urban Walls 2021 organitzat pel centre comercial Westfield La Maquinista, i on es va poder veure fins al mes d'agost. Urban Walls va néixer com la mostra d’art urbà a l’aire lliure més gran de l’Estat i va comptar amb la participació de destacats artistes internacionals. Un cop finalitzat l’esdeveniment, i gràcies a la donació de Westfield La Maquinista i la producció de l’agència HACHE, l’obra resta instal•lada des d’avui a l’exterior del bloc de Consultes Externes de l’Hospital de Bellvitge.

Boa Mistura és un equip multidisciplinari amb arrels en el grafit (graffiti) nascut el 2001 a Madrid. El seu treball es desenvolupa principalment a l’espai públic, com una tasca per transformar el carrer i crear vincles entre les persones. Ha realitzat projectes a Sudàfrica, Brasil, Mèxic, Estats Units, Regne Unit o la Xina, entre altres països.