L’Hospital de Bellvitge s’implica en la posada en marxa del ‘hub’ d’innovació en salut Pier 07 de Tech Barcelona

- Innovació

L’associació Tech Barcelona i la Generalitat de Catalunya han inaugurat aquest 23 de febrer el Pier07, un ‘hub’ d’innovació empresarial en l’àmbit de la salut i les ciències de la vida. L’espai vol crear sinèrgies entre empreses emergents, hospitals, centres de recerca, universitats i institucions, entre aquestes la Gerència Territorial Metropolitana Sud (GTMS) de l’ICS i l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB).

L’edifici, de 6.000 m2 i vuit plantes, situat a la Via Laietana de Barcelona, ha estat inaugurat pel conseller de Salut, Manel Balcells; el secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos; i el president de Tech Barcelona, Miguel Vicente. També s’ha comptat amb la gerent territorial de l’àrea Metropolitana Sud de l’ICS, Montserrat Figuerola, i la directora de Planificació Estratègica, Innovació i Avaluació, Encarna Grifell.

Durant la inauguració, el conseller de Salut ha assegurat que “aquest edifici és un espai on podem fer que les coses passin i que puguem implementar en el sistema públic els avenços tecnològics que aconseguim”.

A més de l’Hospital de Bellvitge, el projecte del Pier 07 també compta amb el suport d’entitats públiques del sector de la salut com l’Hospital Vall d’Hebron i l’Hospital Sant Joan de Déu.

El concepte de “Pier” que desenvolupa Tech Barcelona va més enllà de l’espai d’oficines, implicant la generació d’activitat, networking, contingut, visites i altres accions per a l’exposició i visibilitat dels projectes. L’objectiu és unir els ecosistemes de tecnologia i salut, treballant-hi l’aplicació de tecnologies transversals com dispositius, aplicacions, programari, blockchain, intel·ligència artificial, impressió 3D, big data, robòtica o realitat virtual.

Un model obert d’innovació a la GMTS

L’abril de 2022, l’Hospital de Bellvitge i l’associació Tech Barcelona van signar un conveni de col·laboració per a la promoció de la innovació tecnològica en l’àmbit de la salut. L’acord es va fer en el marc de l’aposta de la GMTS per aplicar un model obert d’innovació en què la generació de xarxa col·laborativa amb entitats i institucions resulta clau, sempre amb el pacient com a brúixola i amb una visió d’integració assistencial.

Subscriu-te als nostres butlletins

Selecciona el butlletí que vols rebre: