Aquest dilluns 7 d’abril, una delegació d’hospitals del Líban ha visitat Bellvitge per conèixer de primera mà el seu model de gestió i tractament de residus sanitaris. La visita, impulsada per l’Agència de Residus de Catalunya amb la col·laboració de l’Institut Català de la Salut, s’emmarca en un programa de cooperació internacional per compartir bones pràctiques en sostenibilitat i gestió mediambiental dins l’àmbit hospitalari.
La delegació ha estat rebuda per Sílvia Cordomí, sots gerent de l’Hospital de Bellvitge i de l’Hospital de Viladecans, i Sonia Cruces, cap d'Unitat Hoteleria de la Direcció d’Infraestructures i Serveis Generals. El tècnic de Medi Ambient i Eficiència Energètica del centre Corporatiu de l'ICS, Jordi Pujadas, també els va acompanyar en la visita.
A continuació, han visitat les unitats d’hospitalització 9.2 i 9.3, així com la zona de residus de planta, i posteriorment l’hangar de gestió centralitzada de residus de l’hospital, situat a la zona posterior de l’edifici tecnicoquirúrgic (ETQ).
Entre els representants libanesos assistents hi havia responsables del Socors Popular Libanès (SPL), una organització no governament sense afany de lucre que dona assistència a les necessitats humanitàries al país, i de l’Hospital Al Najdeh Al Chaabiyeh de Nabatieh, al sud del Líban, així com membres de l’Associació Catalunya-Líban, que ha facilitat el contacte amb les institucions catalanes.
L’Hospital de Bellvitge ha estat escollit com a centre de referència pel seu compromís amb la sostenibilitat i la seva experiència en la implementació de processos eficients de gestió de residus sanitaris.
Aquesta visita s’emmarca també dins de la campanya “12 mesos per la RSC”, que impulsa la Gerència Hospitalària Bellvitge-Viladecans aquest 2025. La col·laboració amb altres sistemes sanitaris del món és un exemple d’aquesta voluntat d’impacte positiu més enllà del nostre entorn immediat.