L’Hospital de Bellvitge celebra Sant Jordi amb pacients i professionals

-
Per tal de celebrar la Diada de Sant Jordi, el dijous 23 d’abril, l’Hospital Universitari de Bellvitge ha editat un llibret amb una selecció de les desenes de missatges i dibuixos que la ciutadania ens ha fet arribar per als pacients dins la campanya Penso en tu. Tots els pacients ingressats al centre seran obsequiats amb el llibret, juntament amb una rosa.

D’aquesta manera, tot i la difícil situació provocada per l’emergència sanitària de la COVID-19, l’hospital vol celebrar la diada de la rosa i el llibre i alleujar l’estada de les persones ingressades a l’hospital. Enfront la incertesa i la preocupació que provoca el coronavirus, la iniciativa pretén posar de relleu i compartir l’esperança i l’optimisme que es desprenen dels missatges i els dibuixos. Cal desatacar que els pacients ingressats reben diàriament imprès algun d’aquests dibuixos i missatges amb la safata de dinar.

Penso en tu també convida a enviar missatges i dibuixos per encoratjar els professionals en el seu treball diari per superar la pandèmia COVID19. Molts d’aquests dibuixos estan penjats als espais pels quals circulen habitualment els professionals de l’hospital.

Les dues modalitats de la campanya han obtingut una entusiasta resposta per part de ciutadans de totes les edats, que cada dia fan arribar escrits i dibuixos a les dues adreces de correu habilitades per a aquesta finalitat. El projecte

RELAT-Hos no s’atura per la COVID-19

El projecte que l’hospital va posar en marxa ara fa dos anys i que convida a escriure un relat als pacients ingressats no s’ha aturat. Prop de 70 exemplars del primer llibre amb els relats dels pacients, que va ser publicat per Sant Jordi de l’any passat, han estat distribuïts entre les persones ingressades en el decurs de les darreres setmanes, juntament amb la carpeta informativa del projecte. A més, 30 relatadors que ja havien participat a RELAT-Hos han respòs a la crida d’Antònia Castro, la infermera responsable del projecte, i han enviat relats escrits específicament per als pacients ingressats per la COVID-19 a l’Hospital de Bellvitge. La publicació del segon volum de RELAT-Hos, que estava prevista per aquest Sant Jordi, ha estat ajornada fins al 15 d’octubre.

  • St Jordi_HUB