Guitarra i sentiment de Mar Haibo a la sessió “Música en vena” d’aquest maig

-

La cantant i compositora Mar Haibo López, acompanyada de la seva guitarra, ha actuat en directe aquest dimarts a la Unitat de Diàlisi, l’Hospital de Dia i la UCI de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) gràcies a l’entitat sense ànim de lucre “Música en vena”. Aquesta és una iniciativa del projecte HUBmanització, que impulsa una atenció més personalitzada, empàtica, respectuosa, compassiva i solidària a l’HUB. 

Els microconcerts de l’ONG “Música en vena” es repeteixen mensualment a l’HUB, amb l’objectiu de transformar en alleujament el patiment de les persones en els hospitals a través de la bellesa de la música. Músics voluntaris d’alta qualitat i diferents registres musicals cedeixen el seu temps i talent als pacients i professionals de l’hospital. 

Les cançons de Mar Haibo han estat un bàlsam de benestar per als pacients connectats a les màquines de diàlisi. Precisament, la neurociència ha comprovat que la música es pot utilitzar amb finalitats terapèutiques, és a dir, té efectes positius sobre el benestar emocional dels pacients. 

“Música en vena” és una associació sense ànim de lucre dedicada a humanitzar els entorns sanitaris a través de música en directe, millorant les entades hospitalàries de pacients, familiars i personal sanitari. Actualment, estan duent a terme un estudi clínic per investigar els efectes terapèutics en la millora i el benestar dels pacients durant les estades als centres hospitalaris, a més de treballar en la creació d’una metodologia pròpia replicable.  

L’HUBmanització a l’Hospital Universitari de Bellvitge

Humanitzar és millorar l’experiència assistencial des de totes les perspectives. De fet, l’HUBmanització és una de les línies estratègiques de l’HUB i té com a finalitat millorar l’experiència de l’usuari. A l’Hospital de Bellvitge activem l’empatia en el marc de la nostra ferma voluntat de millora permanent que respon a l’ambició d’assolir l’excel·lència. 

Vegeu el vídeo de l'actuació de Mar Haibo