El IX Curs Internacional d’Assistència Circulatòria Mecànica exposa els darrers avenços en aquest camp

-

El 17 de febrer, s'ha iniciat a l’Hospital Universitari de Bellvitge la 9a edició del Curs Internacional d’Assistència Circulatòria Mecànica i Noves Tecnologies en la Insuficiència Cardíaca Avançada.

El Curs, que es desenvoluparà fins al dissabte 19 de febrer, està organitzat pel Servei de Cirurgia Cardíaca i el Servei de Cardiologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge, i té com a directors el Dr. José González Costello, el Dr. Daniel Ortiz, el Dr. Nicolás Manito i el Dr. Albert Miralles.

L’objectiu del curs és exposar i intercanviar els coneixements més actuals pel que fa a les indicacions, el maneig i els resultats en suport mecànic circulatori, posant especial èmfasi en les assistències circulatòries de llarga durada, a causa del significatiu increment d’aquests implants durant els darrers anys a Espanya.

El programa compta amb ponents especialistes d’arreu de l’Estat i també experts internacionals de centres dels Estats Units, França, Alemanya, Portugal i el Regne Unit.

A més de les sessions teòriques, durant les jornades també tenen lloc tallers pràctics per aprendre el maneig dels dispositius d’assistència circulatòria mecànica amb els millors experts.

L’Àrea del Cor de l’Hospital de Bellvitge ha estat pionera i impulsora des de fa anys de l’ús de dispositius mecànics d’assistència ventricular. És centre referent en trasplantaments i assistències ventriculars mecàniques per a una població de 2,5 milions de persones i està acreditat com a centre assistencial d’excel·lència per la Societat Espanyola de Cardiologia i com a centre internacional de referència per a la formació i l’entrenament d’especialistes en la matèria.